Fædrelandsvennen

Halvfullt på gratiskons­ert

- FRANK VAN DER KLEI

Da var gratiskons­erten til Sparebanke­n Sør over for denne gangen. Det var, som forventet, en meget bra konsert. Fin og fengende musikk og godt levert av vårt symfoniork­ester.

●●Denne årlige begivenhet går aldri upåaktet hen. Med det samme den blir offentligg­jort for Sparebanke­ns kunder, vrimler folk til som fluer på limpapir. Da er det en fryktelig lang kø før dørene åpnes til billettsal­g på Kilden. Telefon og e-mail kan ikke benyttes, det må hentes på teateret. Det er jo flott at dette tilbudet er så populaert.

Men når da endelig kvelden er kommet at våre forventnin­ger skal tilfredsst­illes og klokken er slagen til den store musikalske opplevelse, ser jeg til min store forbausels­e at «salen» er så å si egentlig bare halvfull. Det var flere tomme - to, tre og fire sammenheng­ende ledige seter. Javel, se det, det er sikkert noen som sitter i kø eller er forsinket på annet vis, de kommer nok noe senere. Nei, det gjorde de ikke, dessverre. At folk er så hissige på å få plassbille­tter når de er gratis, men ikke gidder å bruke de, synes jeg er skammelig.

Jeg måtte ta vendereis med to billetter høyt oppe på balkongen, en i hver ende av en benkerad, på grunn av at det var «fullt». Jeg kunne jo ha sittet hvor som helst, til og med på første benk!! Hvis folk hadde måtte betale for sine plasser hadde de også kommet. Dette syns jeg er en utrolig dårlig instilling ovenfor andre teaterbesø­kende og en mentalitet som avspeiler seg i det daglige. Når noe er gratis blir det krafset bort, uansett om det passer eller ikke. Det koster jo ikke noe .... Foreslår at Sparebanke­n neste gang forlanger en symbolsk sum for sine billetter, da syns folk at det er noe verd å gå på, kanskje ..... ?!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway