Fædrelandsvennen

Status: Det er komplisert

- ROY SØBSTAD

KOMEDIE «Solsidan – Filmen»

Sverige 2017 Tillatt for alle I den svenske forstaden er alt ved det samme – bare annerledes.

To år er gått siden siste episode av den enormt populaere tv-serien «Solsidan», og når «Solsidan – Filmen» tar opp tråden igjen, er det med en sjokkbeskj­ed: Alex (Felix Herngren) og Anna (Mia Skäringer) skal skilles. Dermed er det duket for komplikasj­oner i villaidyll­en. Og ikke bare må venneparet Fredde (Johan Rheborg) og Mickan (Josephine Bornebusch) forholde seg til Alex og Anne sine nye partnere, men outsiderne i omgangskre­tsen, Ove (Henrik Dorsin) og Anette (Malin Cederbladh), er også på desperat jakt etter en saeddonor.

Å se «Solsidan – Filmen» føles som å se tre episoder av serien på rappen. Det lengre formatet gir regissøren­e Måns og Felix Herngren muligheten til å dvele litt mer i scenene og gå litt mer i dybden på konflikten­e, men de anstrenger seg ikke nevneverdi­g for å gjøre filmen mer, vel, filmatisk. «Solsidan – Filmen» ser akkurat ut som den tv-komedien den er.

Gleden ligger i stedet akkurat der den pleide å ligge: i typetegnin­gene og gjenkjenne­lsesfaktor­en. Er man huseier på 30, 40 eller 50 og har man hatt en trøblete relasjon eller to, er sjansen overvelden­de stor for at man vil humre av «Solsidan – Filmen».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway