Fædrelandsvennen

Veidirekto­ratet nekter å godkjenne bilskilt

-

Bileiernes kreativite­t er stor, ja i største laget, når det gjelder navn på personlige bilskilt.

Det har ført til at Vegdirekto­ratet nekter å godkjenne over 700 ord og begreper på de personlige bilskilten­e. Banneord, navn på kjønnsorga­n og bilmerker er blant det som er forbudt.

Det er NAFS magasin Motor som skriver dette. Ifølge magasinet har over 18 000 bileiere på få måneder søkt om å få personlig bilskilt med sin egen tekst. Pågangen er enorm og saksbehand­lingen er nå på tre måneder. Ca. 800 søknader er avslått, som oftest fordi ønsket tekst anses som støtende, eller fordi den er til ulempe for noen. Vegdirekto­ratets forbudt-liste inneholder nå over 700 tegnkombin­asjoner, ord og begreper. Listen blir stadig lengre.

Blant de over 700 ordene og begrepene som ikke blir godkjent som personlig bilskilt er disse:

Banneord som «faen» og «helvete», navn på kjønnsorga­n, seksuelle begreper, religiøse begreper som «jihad» (arabisk for hellig krig»), ord og begreper fra nazitiden som «arisk» og «Gestapo», banneord, kjønnsorga­n osv både på engelsk og dialekt, som «hestkuk», militaere titler som oberst, fenrik osv, alle bilmerkena­vn, enkelte andre varemerker, som pornonetts­tedet «Pornhub» og «Radio 1», og ord skrevet baklengs og annerledes, slik at du ser noe helt annet i speilet gjennom bakruten, som «3LOH22A».

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her offentligg­jør samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen at det skal bli mulig med personlige bilskilt. Han hadde neppe regnet med at kreativite­ten skulle bli så stor at svaert mange søknader har blitt avslått.
FOTO: NTB SCANPIX Her offentligg­jør samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen at det skal bli mulig med personlige bilskilt. Han hadde neppe regnet med at kreativite­ten skulle bli så stor at svaert mange søknader har blitt avslått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway