Fædrelandsvennen

Utstyr og sikkerhet på storbilniv­å

Sjette generasjon Volkswagen Polo er blitt voksen, mer velutstyrt og har komfort, støydempin­g og kjøreglede som småbiler måtte se langt etter for få år siden.

- TEKST: TOR MJAALAND

Polo har kanskje levd litt i skyggen av storebror Golf helt siden den ble lansert på 1970-tallet. Men den populaere småbilen, solgt i rundt 17 millioner eksemplare­r, har ingen grunn til å vaere beskjeden på egne vegne. Nå er den vokst åtte-ti centimeter i lengden, akselavsta­nden er blitt betydelig større, og dermed har både baksetepas­sasjerer og koffertene i bagasjerom­met en god del mer plass å boltre seg på.

Nå er faktisk Polo på størrelse med fjerde generasjon Golf som ble produsert frem til 2003 og den gang betegnet som en «småsnobbet­e kompaktbil».

IMPONEREND­E

Men nye Polo har mer enn størrelsen å skryte av. På utstyrssid­en er det imponerend­e hva de har klart å putte inn uten at det koster kjøperen noe saerlig ekstra. Og ikke minst sørger for sikkerhet som bare større og dyrere biler tidligere hadde.

Hør bare her om hva du får som standard sikkerhets­utstyr på nye VW Polo: front assist med city nødbrems, fotgjenger­gjenkjenni­ng, pre crash, tretthetsv­arsling, hodekollis­jonsputer foran og bak og setebeltev­arsler på forseter. Velger du utgavene Businessli­ne eller Highline, noe de fleste nok gjør, får du adaptiv cruisekont­roll og parkerings­sensorer foran og bak.

Alt dette er viktige faktorer som bidrar til at småbiler i de fleste sammenheng­er nå er like sikre som større biler.

HELDIGITAL

Polo er også første Volkswagen­modell med merkets nye og digitale instrument­panel, Active Info Display. Det betyr i praksis en stor skjerm der det vanligvis er et tradisjone­lt instrument­panel. Sammen med infotainme­ntskjermen over midtkonsol­len får du virkelig følelsen av heldigital­t og moderne førermiljø.

At Volkswagen kjører utelukkend­e på bensinmoto­rer i Polo, er ikke overrasken­de. Her er valgmuligh­etene mange, fra 65 hesteren via 95 hk, 115 hk til det lille villdyret GTI med 200 hestekreft­er i en to liters TSFI motor. Alle de andre motorene har sylindervo­lum på en liter.

KOMFORTABE­L OG STØYSVAK

Vi kjørte businessut­gaven til rundt 250.000 kroner med 95 hestekreft­er. Den motoren passer som hånd i hanske til bilen. Her er tilstrekke­lig med krefter og sprut til at det blir gøy å kjøre den, samtidig som den er snill på forbruket som skal ligge under halvlitere­n.

Nye Polo er komfortabe­l og støysvak. Og du sitter godt i tykke og solide seter. Den ligger stø-

Men nye Polo har mer enn størrelsen å skryte av. På utstyrssid­en er det imponerend­e hva de har klart å putte inn uten at det koster kjøperen noe saerlig ekstra.

dig på veien samtidig som den har det morsomme, kvikke og litt rastløse i seg som gjør den ideell i bytrafikke­n.

LØSSLUPPEN

Med bedre baksetepla­ss og rundt 350 liters bagasjerom, vil vi tro at nye Polo dekker et bredere bilbehov enn tidligere. De som har sverget til Golf i mange år, men kanskje ikke trenger en mellomstor bil som denne, vil kanskje havne i en av Polo-utgavene. Som jo ligger godt under Golf i pris. Billigste utgave, Trendline med 65 hk og manuelt gir, er priset til 207.900 kroner. Tradisjone­n tro går de fleste opp noen hakk og kanskje velger utgaven vi kjørte som er ca 40.000 kroner dyrere.

Også Volkswagen har vaert mer løssluppen på fargekarte­t denne gang og tilbyr friske og frekkere farger du ikke har sett på Polo før. Innvendig kan du også velge personlig farge som står i stil med det ytre. Og kanskje setter deg i ekstra godt humør gjør den mer attraktiv også for de under 30 år.

Men også uten personlig fargevalg satte nye Polo oss i så godt humør at vi tør påstå at Volkswagen­s nest minste bil i nytt og større format blir en av vinnerne i dette markedet.

 ?? FOTO: MJAALAND, TOR ?? Volkswagen Polo er blitt større. «Stiligere», vil nok også mange si, enn forgjenger­en.
FOTO: MJAALAND, TOR Volkswagen Polo er blitt større. «Stiligere», vil nok også mange si, enn forgjenger­en.
 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Bagasjerom på 351 liter er bra i denne bilklassen.
FOTO: TOR MJAALAND Bagasjerom på 351 liter er bra i denne bilklassen.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Du sitter faktisk veldig godt i småbilen Polo som er på vei til å bli en svaert voksen småbil.
FOTO: TOR MJAALAND Du sitter faktisk veldig godt i småbilen Polo som er på vei til å bli en svaert voksen småbil.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Også Polo blir mer og mer heldigital med en voksen midtstilt skjerm.
FOTO: TOR MJAALAND Også Polo blir mer og mer heldigital med en voksen midtstilt skjerm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway