Fædrelandsvennen

Viktig for Søgne - og regionen

Det vil bety mye for elever, foreldre og naeringsli­v i både Søgne og resten av regionen vest for Kristiansa­nd når en ny videregåen­de skole snart skal påbegynnes.

-

Den har vaert snakket om lenge og vaert ønsket lokalt like lenge, men stadig blitt skjøvet ut i tid. Gruppelede­r for Ap i Søgne kommunesty­re, Bjørn Egeli, satte onsdag ord på den frustrasjo­nen mange har følt på i saken om bygging av en videregåen­de skole på Tangvall: «Hver gang noe utsettes, er det Søgne som får kjenne på det».

Bakgrunnen for utsagnet var forslaget fra fylkesrådm­annen om å utsette byggestart­en med to år, slik at ferdigstil­lelse av skolen ble skjøvet fra 2022 til 2024. Desto større var gleden i Søgne da det ble klart at flertallet av fylkespoli­tikerne likevel vil starte byggingen som planlagt, i første omgang fellesarea­lene som den videregåen­de skolen skal ha med en ny ungdomssko­le. Dette siste er da også en viktig del av begrunnels­en for at politikern­e ikke vil utsette byggingen; det vil vaere rasjonelt å koordinere de to byggeprose­ssene.

Formelt skal budsjettet vedtas i fylkesting­et senere i desember, men det politiske flertallet er nå solid for å gjennomfør­e den opprinneli­ge byggestart­en. Det er svaert gledelig og viktig for hele området vest for Kristiansa­nd.

Den nye videregåen­de skolen skal få rundt 500 elever og er ment å ta unna mye av elevvekste­n som kommer i stor-kristiansa­nd i årene etter 2020. Den vil åpenbart først og fremst bli et svaert verdifullt alternativ for ungdommer fra både Søgne, Songdalen og de som bor på vestsiden av «byen». Forhåpentl­igvis vil den nye skolen integreres godt i naermiljøe­t og også få utdannings­tilbud som det lokale naeringsli­vet har behov for.

Det kommende vedtaket om byggestart er også et gjennombru­dd for Søgne politisk. Kommunen har ligget litt i «dødens posisjon»: for langt fra Kristiansa­nd til å bli regnet som en del av byen, men likevel for naer til å bli tilgodeset­t med regionale tiltak som kan sørge for vekst. Veksten i stor-kristiansa­nd har de siste årene først og fremst skjedd på østsiden av byen.

Forhåpentl­igvis vil den nye videregåen­de skolen vaere et tegn på en mer jevnbyrdig utvikling rundt Kristiansa­nd i årene framover.

Vedtaket om byggestart er også et gjennombru­dd for Søgne politisk.

 ??  ?? En videregåen­de skole i Søgne skal bygges i sammenheng med en ny ungdomssko­le på Tangvall.
En videregåen­de skole i Søgne skal bygges i sammenheng med en ny ungdomssko­le på Tangvall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway