Fædrelandsvennen

Fra borepakker til ryggsekker

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Ole Falk Hansen har de siste årene styrt finansene i Mhwirth. Fra februar blir han øverste leder hos ryggsekkpr­odusenten Beckmann.

– Muligheten til å videreutvi­kle den kjente merkevaren Beckmann inn i nye markeder internasjo­nalt, ble for vanskelig å takke nei til, sier Ole Falk Hansen.

Den 34 år gamle finansdire­ktøren hos Mhwirth foretar et ganske så drastisk bransjebyt­te når han nå går fra borepakker til ryggsekker.

– SPENNENDE

– Det blir jo noe helt annet i forhold til produktet, men samtidig spennende med tanke på historien bak Beckmann og den posisjonen selskapet har fått, sier Hansen, som utover at han selv hadde Beckmann-sekk som førsteklas­sing, ikke har noen tidligere relasjoner til selskapet eller bransjen.

Det var Naeringsfo­reningen som var først ute med nyheten.

Den 70 år gamle familiebed­riften ble i sommer kjøpt opp av oppkjøpsfo­ndet Herkules, og Beckmann-familien eier nå kun en mindre andel.

STARTER I FEBRUAR

– Jeg ble kontaktet av Herkules i oktober og spurt om jeg ville ta jobben som daglig leder. Etter å ha tenkt meg om en måned, falt jeg ned på at jeg ikke kunne gå glipp av denne muligheten, sier Hansen, som starter i sin nye jobb

– SAERDELES DYKTIG

Hos styreleder i Herkules, Sverre Flåskjer, er det bare godord å hente for den kommende Beckmann-sjefen.

– Ole er en saerdeles dyktig og smart kommersiel­l person med et enormt driv. Han er dyktig på det mellommenn­eskelige, vil gli godt inn i Beckmann-miljøet og løfte dem til neste nivå, sier Flåskjer.

– Og neste nivå er?

– Å bli mye mer internasjo­nale. Beckmann er flinke med produktet, som nesten er en religion for dem. Så jobben blir å løfte dem videre ut i nye markeder, svarer Flåskjer.

At Hansen ble headhuntet, forklarer Flåskjer slik:

– Vi lyser aldri ut en administre­rende direktør-stilling. Ole ble anbefalt av en kristiansa­nder som nå jobber hos oss, men som tidligere hadde jobbet med Ole i Mckinsey. Når vi også ønsker å bygge et miljø i Kristiansa­nd, passet det bra at Ole er fra byen og ønsker å bli der, sier Flåskjer.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN ?? Ole Falk Hansen går fra stillingen som finansdire­ktør i Mhwirth til daglig leder i Beckmann.
ARKIVFOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN Ole Falk Hansen går fra stillingen som finansdire­ktør i Mhwirth til daglig leder i Beckmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway