Fædrelandsvennen

– Et herlig menneske og en tøff spiller

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT OG NTB

Heidi Løke og Kari Brattset kan bli håndball-vms superduo når Norge lørdag starter jakten på et nytt Vm-gull.

Går det hele veien og blir et nytt norsk gull, skal Brattset spille hele ni kamper på bare 16 dager. Ballet åpner mot Ungarn lørdag.

Løkes solide formutløsn­ing den siste uka, gjør henne til et førstevalg i VM, men det blir trolig mye spilletid også på Vipers-jenta Brattset.

Dette har de to å si om hverandre rett før Vm-avkast.

– Kari er en kjempegod og tøff strekspill­er og har vaert veldig god for Vipers. Som menneske er hun herlig, kort og godt en god person, sier Løke.

– Heidi er verdens beste linjespill­er. Jeg har alltid sett opp til henne. Jeg har ikke spilt så mye med henne, men det har fått med meg, er at hun er veldig støttende og en lagspiller.

De to scoret til sammen 28 mål på tre kamper i 4-nasjonerst­urneringen mot Sør-korea, Ungarn og Russland forrige uke: Løke 18 og Brattset ti.

Brattset har hittil levert en strålende sesong for Vipers, og leverer hun i tillegg et godt VM, kan sørlending­ene få kamp om signaturen hennes. Hun er på utgående kontrakt i Vipers.

– Det er noe jeg kan se for meg en gang i framtiden, men jeg vet ikke akkurat når det blir. En gang tipper jeg at det kan vaere en mulighet for det, sier Brattset til NTB på spørsmål om spill i utlandet.

Kenneth Gabrielsen var trener for Brattset i to sesonger i Glassverke­t, og har nå sett henne ta store steg gjennom halvannen sesong i Vipers.

– Jeg håper vi får beholde henne i alle fall i en eller to sesonger til. Men hvis vi mister henne, håper jeg hun går til en av de aller beste klubbene i Europa. Når det er sagt, så er vi i en klubb i rivende utvikling, som det må vaere gøy å vaere en del av. Og hos oss er hun limet i laget, og slik sett en klubb som er veldig god for hennes utvikling, sier Gabrielsen, som omtaler Sarpsborg-jenta som en «fantastisk toveisspil­ler».

Vilde Ingstad er også med i den norske troppen, men hun stiller godt bak i køen opp mot Brattset og Løke.

Norge har 24 seirer og en uavgjort på sine siste 25 kamper. Det hittil siste tapet kom i Olsemifina­len mot Russland i Rio de Janeiro-lekene i 2016.

En Vm-finale mot russerne kan det fort bli denne gangen. Russland har et solid lag på gang.

Norge spiller sine gruppekamp­er i Bietigheim-bissingen rett vest for Stuttgart.

Cupspillet starter i Leipzig mens semifinale­r og medaljekam­per går i Hamburg.

Der vil det vaere plass til 16.500 tilskuere på tribunene.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kari Brattset, her fra forrige ukes kamp mot Sør-korea hvor hun ble kåret til Norges beste spiller, kan fort komme til å spill en nøkkelroll­e i håndball-vm som starter i Tyskland i dag.
FOTO: NTB SCANPIX Kari Brattset, her fra forrige ukes kamp mot Sør-korea hvor hun ble kåret til Norges beste spiller, kan fort komme til å spill en nøkkelroll­e i håndball-vm som starter i Tyskland i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway