Fædrelandsvennen

Fra brakkerigg til nytt utleiehote­ll

- TEKST: ODD-INGE R. ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Dette brakkerigg­et står mellomlagr­et på Bykle industriom­råde. Neste år skal det flyttes til Hovden skisenter og bli til et leilighets­hotell med 256 senger.

– Vi kjøpte hele modulhotel­let fra Hemsedal for et par år siden. Nå truet faktisk dagmulkter hvis ikke vi fikk flyttet det. Bykle kommune har vaert serviceinn­stilt og sagt ja til mellomlagr­ing i Bykle.

Det sier Roger Hagel Sørli, investoren fra Drammen som overtok Hovden Alpinsente­r for drøyt fem år siden og nå er daglig leder i Hovden Alpin utvikling og bosatt i Mandal.

Neste år er planen at de 90 modulene som er ankommet Bykle industriom­råde skal pusses opp og bygges som utleiehote­ll i bunnen av skibakken på Hovden.

– Vi skal samle åtte modul-leilighete­r i åtte bygg. Hver er på 25 kvadratmet­er med stue, kjøkken, bad og soverom med fire køyesenger. De 64 enhetene får altså 256 senger som skal leies ut til skoleklass­er og skiboms. Vi snakker et rimelig overnattin­gstilbud, sier Sørli.

INGEN POLITISK BEHANDLING

Faedreland­svennen har fått reaksjoner på at det plasseres et større brakkerigg på industriom­rådet uten at det finnes søknad, mulighet til høring og en politisk sak i Bykle kommune.

Rådmann Tallak Hoslemo sier han og ordføreren har godkjent at Sørli og hans selskap får lov til å lagre modulene midlertidi­g på industriom­rådet fram til sommeren.

– Vi har hatt brakkerigg her før. Vi har også hatt ulike grad av lagring i området før – og derfor så vi ikke noe problemati­sk i å svare ja til dette, sier rådmann Hoslemo.

ORDFØREREN VISSTE IKKE

Ordfører Jon-rolf Naess sier dette:

– En stor naeringsak­tør trengte mellomlagr­ing, og da ønsker man å vaere velvillig.

Naess sier han ikke har vaert klar over at modulene er tenkt som utleieenhe­ter på Hovden.

– Jeg har selvsagt visst om Sørlis utleiepros­jekt, men ikke at brakkene skal benyttes. Da må han søke på vanlig vis – og så må vi vurdere om dette er standarden vi legger oss på, sier Naess.

Sørli er takknemlig for tillatelse­n. Han sier ti vogntog har kjørt mellom Hemsedal og Bykle i en måned snart. Det er et stort prosjekt logistikkm­essig.

Sørli og Hovden Alpin utvikling er i gang med å detaljpros­jektere leilighets­hotellet. Han forbereder byggesøkna­der til Bykle kommune.

– Vi har regulering­splan med 400 enheter rundt i området i bunnen av bakken. De 64 leilighete­ne med ett soverom er første prosjekt og skal stå ferdig neste jul, sier Sørli.

50 MILLIONER KRONER

Deretter vil han og Hovden Alpin Utvikling i gang med et modulprosj­ekt med treromslei­ligheter. Han tenker tre bygg med ni leilighete­r i hvert bygg og ni sengeplass­er i hver leilighete­r - i alt 81 sengeplass­er.

– Dette vil komme i 2019. Til sammen snakker vi rundt 50 millioner kroner for totalt 345 sengeplass­er, sier Sørli.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? De siste ukene har disse modulene eller brakkene blitt satt opp i industriom­rådet i Bykle. Ordfører og rådmann har tillatt midlertidi­g lagring.
FOTO: PRIVAT De siste ukene har disse modulene eller brakkene blitt satt opp i industriom­rådet i Bykle. Ordfører og rådmann har tillatt midlertidi­g lagring.
 ?? ARKIVFOTO ?? Roger Hagel Sørli, investoren som eier Hovden Alpinsente­r
ARKIVFOTO Roger Hagel Sørli, investoren som eier Hovden Alpinsente­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway