Fædrelandsvennen

Etterlyser synlig politi

- JARLE R. MARTINSEN

Frps Stian Storbukås vil ha mer politi ut i gatene for å demme opp mot Kristiansa­nds økende voldskultu­r.

– Det som forbauser meg veldig er hvorfor miljøene som dyrker vold og annen kriminalit­et har blitt så synlige mens politiet er usynlig, sier Storbukås som i formannska­pet onsdag ble orientert av politistas­jonssjef Ole Hortemo om økning i vold blant unge i byen.

– Patruljere­nde politi tror jeg at jeg aldri har sett bortsett fra på 17. mai. Jeg vet mange andre som også etterlyser et slikt grep, sier han.

Grete Kvelland Skaara (KRF) er ikke så sikker på at patruljere­nde politi vil hjelpe mye:

– Det påfallende fra da jeg vokste opp, var at da hadde vi alle en dyp respekt for politiet. Nå fortelles som om en manglende terskel for å utøve vold mot politiet, sier Skaara.

Mette Gundersen (Ap) sier det slik:

– Nå har sånn sett slåsskampe­r foregått til alle tider. Men det forbauser meg stort at kloke unge mennesker opptrer som publikum til kamphaner, legger volden ut på nett og sånn får dette til å eskalere, sier hun.

Hans Petter Horve (Sp) ble overrasket av politiets opplysning­er.

– Spesielt at ungdommene går rundt med blant annet kniver. Det er jo sterkt bekymrings­fullt, sier han.

Ordfører Harald Furre (H) er glad for at politiet tar tak:

– Det jobbes godt mot disse miljøene, et arbeid som må styrkes og intensiver­es, sier han.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Frps Stian Storbukås vil ha mer synlig patruljere­nde politiet blant annet her på Markens for å demme opp mot den økende volden i Kristiansa­nd.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Frps Stian Storbukås vil ha mer synlig patruljere­nde politiet blant annet her på Markens for å demme opp mot den økende volden i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway