Fædrelandsvennen

– Nulltolera­nse på UIA

- TORMOD FLEM VEGGE

●●Faedreland­svennen har bedt om en kommentar fra UIA i forbindels­e med Birgitte Kleivsets historie.

– Jeg kan ikke kommentere enkeltsake­r, men vi har nulltolera­nse for trakasseri­ng på UIA, understrek­er Bernt Jørgen Stray, personal- og organisasj­onsdirektø­r på UIA.

Han opplyser at universite­tet lanserte en «si ifra»-nettside i fjor høst, der ansatte og studenter ble oppfordret til å melde ifra om uønskede forhold.

– Via en denne siden informerer vi om hva man skal gjøre hvis man opplever uønsket atferd. En mulighet er jo å si ifra til den det gjelder – hvis man klarer det. Hvis ikke kan man ta saken videre til naermeste leder, verneombud, bedriftshe­lsetjenest­en, studentsam­skipnaden eller meg som personalog organisasj­onsdirektø­r, forklarer Stray, som opplyser at det også er mulig å melde ifra via den nevnte nettsiden.

– Hvilket ansvar har en leder i et slikt tilfelle?

– En leder skal umiddelbar­t sørge for at den uønskede situasjone­n opphører. Det neste steget er å bistå de involverte med støtte fra riktige instanser mens saksbehand­lingen pågår.

– Hvor mange slike hendelser har det vaert på UIA?

– Det har jeg ikke tall på. Ifølge Stray arbeides det nå med å lage opplaering­smateriell til ansatte, for å ruste dem til å håndtere og forebygge uønskede hendelser på universite­tet. I tillegg har det allerede vaert gjennomfør­t en samling med alle ledere om tematikken.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Trude Robstad (49), ansatt i Azets, mener det er viktig å få fram at ikke alle kvinner i arbeidsliv­et opplever seksuell trakasseri­ng.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Trude Robstad (49), ansatt i Azets, mener det er viktig å få fram at ikke alle kvinner i arbeidsliv­et opplever seksuell trakasseri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway