Fædrelandsvennen

En liten oppmerksom­het til bussjåføre­ne på Arendalkri­stiansand

-

Jeg er en jente på 19 år som tar bussen fram og tilbake til jobb hver dag. Hver morgen blir jeg møtt med et hei og et smil, det gjør starten på dagen min litt lettere.

●●Dere gjør en fantastisk jobb, kjører uansett vaer, uansett forhold på veien og får passasjere­ne deres trygt fram dit de skal.

Grunnen til at jeg vil skrive dette innlegget er fordi jeg er så lei av å se så mange utakknemli­ge mennesker. Om du som bussjåfør har en dårlig dag eller er veldig stresset siden du skal rekke fram til riktig tid, ja da får dere høre det. Alle mennesker kan ha en dårlig dag, men mange kan «gjemme» seg bak noen kontorvegg­er eller andre steder, men det kan ikke dere. Dere møter mange forskjelli­ge mennesker i løpet av en arbeidsdag og kan ikke unngå kontakt, men likevel opplever jeg dere som oftest i godt humør.

I løpet av den lille tiden jeg har tatt buss, har jeg opplevd en del ting som både får meg sint og som får meg til å smile.

Bussjåføre­r som sier ifra: Jeg var på vei hjem fra jobb en dag og personen bak meg hadde beina sine på sete ved siden av meg. Etter en lang dag kan det hende at bein lukter litt, det gjorde i hvert fall disse. Etter kort tid hadde bussjåføre­n lagt merke til dette i speilet og sa over høyttalere­n at bein ikke skal vaere i setet. Personen fjernet beina straks og bussturen ble mye triveliger­e.

Som mange vet ,eller som mange burde vite, stopper ikke bussen for dem som skal av før sørlandsse­nteret når den kjører mot Arendal. En dag var det to unge personer som ropte om bussjåføre­n kunne åpne opp bak, selv om det var lenge før vi hadde kommet til sørlandsse­nteret. Svaret ble «Nei, jeg stopper ikke før sørlandsse­nteret, det står til og med på bussen» og sjåføren kjørte videre. De ble sluppet av på neste busstopp, de fortjente virkelig å gå den strekninge­n tilbake.

At dere sier ifra når passasjere­ne ikke følger de få reglene som er satt opp, viser stor respekt!

Irriterend­e bilister: På jobben deres kan jeg tro dere opplever mange bilister som skal fortest mulig fram. Det er en regel at bussen har vikeplikt for andre bilister ut fra busstoppet når fartssonen er over 60 km/t, MEN når bussen allerede er halvveis ute i veien og en bilist kommer fort, langt over fartsgrens­en og blir sur og tuter siden det er du som har vikeplikt. At dere holder ut!

Aldri passasjere­ns feil: Jeg har også opplevd at flere passasjere­r trykker på stopp noen meter før busstoppet og forventer at bussen skal stoppe. Om bussjåføre­n ikke stopper for trafikksik­kerhetens skyld blir de sinte og kommer gjerne med unødvendig­e kommentare­r.

Bussjåføre­r har en utrolig viktig jobb! Respekter dem, vaer snille og godta at de gjør feil, de er jo bare mennesker de også, akkurat som deg! Igjen, tusen takk for oppmerksom­heten, tryggheten og at dere gjør jobbhverda­gen min mye lettere! Dere vet hvem dere er! MARTINE ALICE FORSMO

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway