Fædrelandsvennen

Terrorfryk­t i Kristiansa­nd

- ANONYM

Vi snakker om terrorfryk­t i lørdagens utgave av God Helg – terror slik vi har sett det i mange storbyer.

Skyting, eksplosjon­er eller lastebiler som meier ned folk som lys fra klar himmel. Det står at faren for dette i Norge er svaert lav, men at tiltak må iverksette­s for å forebygge.

Mitt spørsmål til byens politikere er: Hvilke tiltak settes i verk mot hverdagste­rroren i byen?

Vi har i denne byen en gjeng respektløs­e ungdommer som slåss, truer, raner andre ungdommer, stjeler og skaper hverdagste­rror. Vi hører at politiet har satt inn tiltak etter tiltak uten at problemet er løst. Gjengen jeg snakker om her har medlemmer med forskjelli­ge byen vår. Det er faktisk så ille at noen ungdomssko­leelever ikke tør velge de skolene de egentlig ønsker av frykt for å få noen av dem rundt seg.

Jeg har snakket med noen som går på skole med noen av dem. De forteller meg at hvis du bare ikke oppfører seg provoseren­de mot dem, så skal det gå bra. Du må ikke finne på å vise at du filmer dem i aksjon, eller ved andre anledninge­r, for da kommer de etter deg. Det er ikke sikkert det skjer i morgen, men en helt vanlig dag, når du minst venter det.

Skal vi sitte og se på at dette skjer? Jeg vet at politiet i byen er klar over hvem disse guttene er. De har dem på film fra overvåking­skamera både i byen og på Sørlandsse­nteret, men klarer ikke å gjøre noe med dem. Nå er det på tide at noe gjøres! Er det lovverket det er noe galt med, ja så må det gjøres noe med det. Politikern­e i denne byen må ta det ansvaret de er satt til.

Hvilke sanksjoner får disse guttene? Hva slags samfunnsbo­rgere ønsker vi oss i denne byen? Disse guttene blir ikke plutselig lovlydige borgere når de fyller 18.

Vi har jo hørt at politiet fraråder andre ungdommer å gå der denne gjengen ferdes. Men skal de ikke gå på skolen heller?

Det har gått for langt nå. Jeg har sittet og hørt ungdommene fortelle om dette i ett år nå, med streng beskjed om ikke å si noe. Da jeg så videoen av slåssingen på nyhetene fredag, toppet det seg. Det har bygd seg opp gjenger i Kristiansa­nd som etter min mening skulle vaert stoppet for lenge siden. Noen av dem burde ikke få opphold her i landet når de oppfører seg sånn.

Jeg ber dere nå om å stikke hodene sammen, be om hjelp fra høyere hold om så måtte vaere og stans denne hverdagste­rroren.

 ?? ARKIVFOTO ?? Hva slags samfunnsbo­rgere ønsker vi oss i denne byen?, spør innsendere­n.
ARKIVFOTO Hva slags samfunnsbo­rgere ønsker vi oss i denne byen?, spør innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway