Fædrelandsvennen

Skal synge på Nobelmidda­g

- MARIE N. KALVEHAGEN

Benedikte Sofie Ribe fra Søgne skal synge for nobelprisg­jester i Oslo.

– Jeg ble spurt om å synge på en høytidelig middag som arrangeres på Nobelinsti­tuttet for gjestene i etterkant av prisutdeli­ngen. Det er veldig aerefullt å bli spurt om dette, sier operasange­r Benedikte Sofie Ribe.

Utdelingen av årets nobelpris finner sted i Oslo 11. desember.

Middagen Ribe skal synge på arrangeres på Nobelinsti­tuttet, med konsernsje­f i Telenor, Sigve Brekke, som vertskap. Rundt 100 mennesker fra inn- og utland vil gjeste middagen.

Faedreland­svennen skrev om operasange­ren fra Søgne da det i 2013 ble kjent at hun fikk plass som elev ved den prestisjet­unge Franz Liszt-akademiet i Budapest. Nå er hun ferdig med masteren i Budapest, og startet på ny musikkutda­nning i Oslo.

– Jeg er tilbake i Norge, og studerer sangpedago­gikk på Barratt Due musikkinst­itutt, samtidig som jeg tar privattime­r hos operasange­r Torill Carlsen.

Ved siden av skolen jobber hun som freelancer, og har i høst hatt en rekke sangjobber.

– Det er kjekt å få lønn for alle timene jeg har lagt ned. Forrige fredag var jeg på kunnskapsd­epartement­et og sang for en rekke politikere, blant annet Torbjørn Røe Isaksen, sier Ribe videre.

Ved Nobelinsti­tuttet håper hun å vise at opera også kan vaere gøy.

– Jeg skal synge et par sanger som er ganske morsomme, jeg tror en slik setting trenger det. Målet på sikt er å ufarliggjø­re den klassiske tradisjone­n som mange forbinder som veldig streng, for opera kan også vaere gøy, sier hun.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Benedikte Sofie Ribe.
FOTO: PRIVAT Benedikte Sofie Ribe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway