Fædrelandsvennen

Tradisjone­lt, vakkert og litt kjedelig

Oslo Gospel Choir leverer hva folk forventer og de leverer godt

- EMIL OTTO SYVERTSEN

Oslo Gospel Choir med band

Dirigent Tore W. Aas Kilden Konsertsal­en, fullt hus

Det går lenge veldig langsomt og bedagelig i Oslo Gospel Choirs julekonser­t 2017 som hadde premiere i Kristiansa­nd i torsdag.

De følger på, juleklassi­kerne, i rekke og rad, ofte i samme rolige tempo.

Først sånn midtveis i konserten glimter det til med litt gospeltakt­er, livlig, friskt, litt stemmeimpr­ovisasjon og ikke minst en gitarsolo til å få frisk luft av. Et par utdrag fra Oslo Gospel Choirs produksjon Messias liver opp. Men så kommer en medley over amerikansk­e julesviske­r, og da er vi igjen tilbake i den rolige tralten. Publikum oppfordres til å klappe med, og til å synge med, men det blir heller pent og pyntelig det hele.

Jeg satt lenge og tenkte at det gode er det bestes fiende. For Oslo Gospel Choir er gode. De er utrolig gode. De er så veltrimmed­e, velpolerte, slepne i kantene, så tilpasset hverandre, bandet, teknikken, lysshowet, mic-ene og høyttalern­e – det er så naer det fullkomne i klang og uttrykk som det vel går an å komme. Så har de jo også øvd seg på dette i snart 30 år. Men så blir det likevel kjedelig. Vakkert og kjedelig. Julemusikk­en blir julemuzak.

Helt til Hans Espen Gihle bringer inn en smule humor i en ganske lang introduksj­on med litt skjeve blikk til juletradis­joner og julehandel. Og helt til Harald Skorpen Gjør O Helga Natt så suverent og velklingen­de at høytiden vekkes i hvert sinn.

Og så var det veldig fint å høre Kristin Folkvord Pedersen fra Kristiansa­nd som solist, og å få selve Juleevange­liet lest mot slutten. Det ble sterkt og fint til slutt. Og måten Deilig er jorden blir gjort til avslutning er noe av det beste ved hele konserten.

Dirigent Tore Aas presentere­r årets humanitaer­e satsning fra korets side, nemlig Misjonsall­iansens arbeid for å skaffe rent vann til mennesker i Liberia. Deretter kom O helga natt.

Og så denne høyst spesielle versjonen av Deilig er jorden: Helt nedpå, stillferdi­g, ikke som en proklamasj­on av julens innhold men som en bønn om fred, et Dona nobis pacem.

 ?? FOTO: OSLO GOSPEL CHOIR ?? Oslo Gospel Choir besøkte Kilden torsdag kveld.
FOTO: OSLO GOSPEL CHOIR Oslo Gospel Choir besøkte Kilden torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway