Fædrelandsvennen

Tankene flyr til Start under Nordlie og Skistad

Mark Dempsey kommer til å skape entusiasme, det viste han allerede fra første stund.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Mark Dempsey er Starts nye trener. Et kanonvalg, skal vi tro dem som kjenner ham best som fotballtre­ner – de vi har snakket med som har spilt under engelskman­nen lovpriser ham.

●●Cv-en hans i Norge gir alene grunn til optimisme.

●●Han var en del av bronsen i Tromsø i 2009. Seriegull både i 2011 og 2012 i Molde, samt cupseier med samme lag i 2013. Gode resultater som hovedtrene­r i Haugesund og Djurgården. Sølv i eliteserie­n i år.

●●I Start får Dempsey langt bedre rammebetin­gelser enn sine forgjenger­e. Start skal på shopping, og Tor-kristian Karlsen kommer til å presentere flere spillere de neste ukene.

●●Isaac Twum, som skal vaere et afrikansk talent av et helt annet kaliber enn det klubben har hentet tidligere, er allerede klar. Én til to midtstoppe­re, tre-fire midtbanesp­illere og et par spisser kan vi trolig også vente oss. Så handler det om å sette dette sammen.

●●Det blir Dempseys jobb.

●●Hva slags type er han? En som skaper entusiasme, er første svaret til mange. Det viste han allerede fra første stund. Han fremstod trygg, entusiasti­sk, fremoverle­nt og aerlig på pressekonf­eransen fredag. Det betyr litt. ●●Hvordan han håndterer hverdagen, med treninger og kamper betyr mest.

●●Beskrivels­ene jeg har fått gjør at tankene flyr til Start under Brede Skistad, og Start under Tom Nordlie.

●●Dempsey har sin største styrke på feltet. Han er opptatt av små detaljer. Han stiller knallharde krav. Treningene er med høy intensitet. Han er karismatis­k, men samtidig aerlig, tøff og direkte i sine tilbakemel­dinger. Noen ganger for tøff. Det løser seg oftest med en unnskyldni­ng og «let’s move on». Men ikke alltid.

●●Litt Tom Nordlie.

●●Formasjone­n han foretrekke­r er 3-5-2. Spillerne skal by på seg selv, og angrep er det beste forsvar. Ballbesitt­ende og aggressiv med teknisk gode spillere som en sentral del av laget. Samtidig pragmatisk og tilpasning­sdyktig.

●●Litt Brede Skistad.

●●3-5-2 var Skistads varemerke da klubben kanskje spilte sine beste enkeltkamp­er noensinne.

●●Det var da makrellfot­ball, som ble trukket frem av Dempsey, ble et begrep. Myggen herjet som den kreative kraften i en femmer på midten. Bak regjerte Pål Lydersen og Claus Eftevaag, mens Frank Strandli og Tore André Dahlums partnerska­p på topp var dødelig. De som opplevde 5-0 mot Rosenborg og 4-1 mot Viking varme sommerdage­r i 1991 glemmer det aldri. Slik vi aldri glemmer 5-2 over Rosenborg eller 3-0 over Vålerenga i 2005.

●●Det er sånne opplevelse­r vi har savnet de siste årene. Det er sånne opplevelse­r Start søker. Forhåpentl­igvis kan Mark Dempsey gi oss dem igjen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway