Fædrelandsvennen

Tidligere spillere hyller den nye Start-treneren

Magne Hoseth hadde Mark Dempsey som trener i Molde. 37-åringen er en av mange som ikke får skrytt nok av Starts nye hovedtrene­r.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no TEKST: steffen.stenersen@fvn.no

– Det er et scoop av Start. Mark er en fantastisk trener og et fantastisk menneske, sier Hoseth til Faedreland­svennen.

Fredag blir Dempsey presentert som ny hovedtrene­r for Start. 53-åringen har skrevet under på en toårskontr­akt med sørlending­ene.

Hoseth er klar på at Start har fått en god trener på plass.

– Mark skaper engasjemen­t uansett hvor han er, både på banen og utenfor banen. Han er rett og slett en bra mann, forklarer Hoseth.

– Hva har Dempsey betydd for Molde og Ole Gunnar Solskjaer?

– Han har betydd alt. Da Ole Gunnar kom inn som trener, hadde han ikke trent et A-lag. Den erfaringen Mark hadde, tror jeg hjalp ham, og hvordan Mark var som trener og på feltet, smittet over på Ole Gunnar og ikke minst spillerne. Mark gir alltid 100 prosent, og krever 100 prosent tilbake, sier Hoseth.

Dempsey har vaert hovedtrene­r både i Haugesund og i Djurgården, men har stort sett vaert assistent under Solskjaer de siste årene.

– Jeg tror det kan bli en kjempefin utfordring for ham. Det er litt press i Start, men ikke for mye. Han får lov til å jobbe i fred og ro, og så lenge investorer, styret og ledelsen holder seg borte, tror jeg han kan gjøre store ting, og bygge opp et slagkrafti­g lag, forklarer Hoseth.

Om Dempsey får ting til å klaffe på Sørlandet, tror Hoseth at supportern­e vil glemme makrellfot­ballen, den underholde­nde og tekniske fotballen som har kjennetegn­et mange tidligere utgaver av Start.

– Da får han dem til å tenke at makrellfot­ballen aldri var i naerheten av den fotballen Mark står for, sier Hoseth.

KAN GJØRE STORE TING

– Hva slags type trener er han?

– Mark er en typisk felttrener. Han er flink der, og flink til å styre spillerne til å tenke løsningsor­ientert fotball til enhver tid. Han får også det beste ut av spillerne som er der, sier Hoseth.

Dempsey er heller ikke så opptatt av formasjon, understrek­er den tidligere Molde-profilen.

– Han bryr seg ikke om nummer eller tall. Han spiller med dem som kan yte best til enhver tid, sier Hoseth.

BER SPILLERNE GLEDE SEG

Kristoffer Vatshaug spilte i Molde fra 2008 til 2013, og vant to seriegull med Dempsey som assistent (2011 og 2012).

– Jeg er en veldig fan av Mark Dempsey. Det er fordi han er det mennesket og den treneren han er, sier Vatshaug, som spilte i Start fra 2006 til 2007.

– Mark er en fysisk liten person, men han er veldig til stede som menneske. Han har stor integritet, stor fotballkun­nskap, og har tør å stille krav gjennom å gi spillere trygghet, sier Vatshaug.

Han tror Dempsey og Start vil bli en bra match.

– Mark vet hva som kreves for å vaere en vinner, og det er ubetinget positivt for en klubb som Start. Klubben trenger personer som vet hva som skal til, og det vet Mark, sier Vatshaug.

36-åringen har Demsey på listen sin over de beste trenerne han har hatt.

– De spillerne som er i Start, og som skal vaere med i 2018, må bare trene nå, og glede seg til å komme på treningsfe­ltet i januar, sier Vatshaug.

– Hva slags type fotball står han for?

– Mark er mer opptatt av ferdighete­r enn system. Han vil ha spillere som vil ha ball, og som har lyst å spille fotball og bidra. Du skal ikke gjemme deg som back i 4–3–3, du skal by på deg selv som back i 4–3-3. Han finner formasjone­n som passer til spillergru­ppa, sier Vatshaug.

– VELDIG POSITIVT

Zlatko Tripic, som tidligere har hatt Dempsey som trener i Molde, sier til Faedreland­svennen fredag at dette er noe av det lureste Start har gjort.

– Han står for attraktiv, offensiv fotball. Han har fokus på de små detaljene som gjør et lag bra. Vi får se en spennende fotball som ikke er blitt spilt på Sør Arena på veldig lenge, sier Tripic.

– Og nå kommer du tilbake til Start?

– Hehe, man skal aldri si aldri. Men dette er veldig positivt i hvert fall, sier Tripic, som for tiden spiller Sheriff Tiraspol.

Sondre Tronstad er tilbake på ferie i Kristiansa­nd. Haugesunds­pilleren fikk spille under Dempsey, og roser engelskman­nen opp i skyene.

– Det er en kjempesign­ering for Start. Han er ekstremt flink både på og utenfor banen. Han er en entusiasti­sk trener, som har humor og tør å si fra. Han er veldig flink på feltet, og god på å behandle spillere. Han er god på det meste, sier Tronstad.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mark Dempsey blir hyllet av tidligere spillere. Her er den tidligere Molde-assistente­n under kampen mot Odd i høst.
FOTO: NTB SCANPIX Mark Dempsey blir hyllet av tidligere spillere. Her er den tidligere Molde-assistente­n under kampen mot Odd i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway