Fædrelandsvennen

Mørk peker ut lagvenninn­e til Vm-dronning

- NTB

Nora Mørk holder Veronica Kristianse­n som VMS beste spiller før avkast i Tyskland. Blir de klubbkompi­ser i Györ snart?

Verdensmes­terskapet starter for Norge mot Ungarn lørdag.

– Jeg må faktisk si at «Vikki» er i super form. Uten å legge for mye press på henne, så kan hun ganske enkelt bli en av de virkelig store her i VM. Hun er nok kanskje den som har vaert best (i Champions League og landslaget) i høst, sier Mørk til NTB på spørsmål om hvem som kan bli Vm-dronning.

Hun har møtte «Vikki» to ganger i Champions League denne høsten.

Kristianse­n har lagt om treningspr­ogrammet det siste året. Blant annet er det brukt en blytung medisinbal­l som hun har slåss mye mot. Skudd

Jenta som alltid har vaert bunnsolid gjennomtre­nt, har fått ytterliger­e muskler i lår og seteparti.

– Noe av dette har jeg gjort for å bli bedre til å froske (hoppskudd) ute fra distanse. Jeg føler at det er blitt bedre der, sier Kristianse­n til NTB.

– Jeg føler selv at jeg har vaert veldig sterk i høstsesong­en, men de tre kampene i firenasjon­ers lignet vel ikke helt på det jeg har gjort tidligere i sesongen, sier hun til NTB konfronter­t med Mørks lovord.

Kristianse­n er en treners drøm. Trening, trening og atter trening for å bli litt bedre på det meste.

Bort?

Hun er under kontrakt med Midtjyllan­d, men er en svaert ettertrakt­et spiller da hun er meget god både i forsvar og angrep og kan spille 60 minutter flere dager i uka.

Europas stabile håndballto­pp Györ har vaert på henne før og vil trolig gjøre nye forsøk om ikke lenge.

Kristianse­n vil ikke snakke om framtiden nå, men hun har en klausul i kontrakten med Midtjyllan­d. Den gi henne rett til å skifte beite om det ikke blir Champions Leaguespil­l neste sesong.

– Györ er jo en magnet og vel en klubb alle vil til en eller annen gang, sa Kristianse­n da NTB snakket med henne i Aarhus i oktober.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Veronica Kristianse­n (t.v.) får skryt av lagvenninn­e Nora Mørk.
FOTO: NTB SCANPIX Veronica Kristianse­n (t.v.) får skryt av lagvenninn­e Nora Mørk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway