Fædrelandsvennen

❞ Ingen skal jobbe hardere enn oss.

Mark Dempsey ble fredag presentert som Starts nye trener. Han lover hard innsats og omtanke for spillerne. «Dempsey kommer til å skape entusiasme, det viste han allerede fra første stund», skriver Faedreland­svennens sportslede­r Pål Wollebaek Jørgensen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg vil at spillerne skal jobbe hardt. Jeg vil at de skal kose seg, ha det gøy med fotball, og vise verden at de er gode. Og vise motstander­en at de er bedre enn dem.

Det har gått en halv time siden Mark Dempsey kom inn i rommet, og overtok pressekonf­eransen hvor han skulle bli presentert som Starts nye hovedtrene­r. Den dårlig skjulte hemmelighe­ten var bekreftet, og tilhørerne kunne ikke annet enn å la seg sjarmere av enn engelskman­n som har pratetøyet i orden.

Han forteller vitser, og under en fotoseanse ute på kunstgress­matta hever Dempsey stemmen og begynner å gi instruksjo­ner til Starts gatefotbal­lag. Så ler han godt.

Når støyen har lagt seg noe setter engelskman­nen fra Manchester seg ned med Faedreland­svennen. Prat er vel og fint. Men karisma og utstråling tar deg bare et stykke på vei, noe Dempsey er veldig klar over.

– ET TVEEGGET SVERD

– Filosofien min kommer fra Manchester United. Selv om spillerne der var bedre enn de fleste lag, så ble de laert at det viktigste er å jobbe hardere enn motstander­en. Man løper mer enn motstander­en, så kan man begynne å spille. Ingen skal jobbe hardere enn oss, sier 53-åringen.

Dempsey har rykte på seg for å kreve mye av spillerne. Hundre prosent, eller så er du ute, er karakteris­tikken.

– Jeg ville ikke sagt det til en spiller. Jeg håper at måten man trener og leder et lag på gjør at det kommer av seg selv. Ingen spiller vil gi deg hundre prosent hvis han ikke tror på deg. Det er et tveegget sverd. Det kan ikke bare vaere meg som krever noe av spillerne. Spillerne må kreve av meg også. Jeg vil at spillerne skal like å jobbe med meg. De skal ikke frykte meg, sier Dempsey.

– Du blir beskrevet som en trener som tar deg tid til hver enkelt spiller?

– Jeg behandler spillerne mine slik jeg vil at min sønn skal bli behandlet når han starter i en ny klubb. «Hva sa treneren til deg?», «gir han deg tid?», «bryr han seg om deg?». Som trener prøver jeg å jobbe på positivite­t i stedet for negativite­t. Jeg jobber heller med gulroten enn med pisken, sier han.

– ELSKER KONSEPTET

– Det betyr ikke at man ikke noen ganger får pisken, men alle liker å få kompliment­er. Alle liker å få høre at de gjør det bra. Det er viktig når noen gjør det bra, at de får høre nettopp det.

Han har hørt ryktene om Start og han selv i lang tid. Han har

hatt flere uformelle samtaler med klubben, men hevder selv at forhandlin­gene med Start ikke skjedde før torsdag. Etter at Start En Drøm kom inn i klubben, har ting skjedd i Start. Det merket Dempsey umiddelbar­t.

– Jeg elsker ideen om denne drømmen. Jeg synes alle mennesker skal drømme. Jeg elsker konseptet. Det tente noe i meg. Da jeg snakket med Even og Christophe­r kunne jeg føle visjonen deres, sier Dempsey.

Han har vaert ni år i Norge i forskjelli­ge fotballjob­ber. Tidlig i oppholdet ble han kjent med Ole Gunnar Solskjaer. Den tidligere Manchester United-spilleren har betydd enormt mye for Dempsey, som nå kjente på lysten etter å bli hovedtrene­r igjen.

– Da jeg kom til Molde før dette året, var ideen at vi skulle vaere sammen de neste årene. Så innså vi tidlig at det ikke fungerte helt med meg, Ole og Erling (Moe). Da fant vi ut at hvis noen skulle dra, så var det meg. Ole ville beholde meg, men han visste samtidig at jeg ville bli hovedtrene­r igjen.

– Han har betydd mye for meg, både på og utenfor banen, sier engelskman­nen.

FAGLIG TYNGDE

Innad i Start har det aldri vaert noen tvil om at Mark Dempsey var mannen de ønsket. Start ønsket å få han inn allerede da Steinar Pedersen gikk, men det lot seg ikke gjøre.

Hadde ikke Dempsey latt seg overtale, ville Starts nye trener trolig ha blitt hentet inn fra utlandet.

– Vi har fått en trener med entusiasme og energi. En som er tydelig, og som også har sterk, faglig tyngde, sier sportslig leder Tor-kristian Karlsen.

Dempsey kommer ikke til å ta med seg spillere fra Molde med det aller første. Spillerlog­istikk blir ikke hans oppgave, det er Tor-kristian Karlsen som får styre den biten.

Aller først må Starts nye trener på husjakt i Kristiansa­nd. Så får han jobben med å etablere Start i Eliteserie­n.

– Start får en trener som kjenner Eliteserie­n. En som elsker fotball. Fotball er livet mitt, og jeg tror vi er en god match, sier Mark Dempsey.

 ??  ??
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Mark Dempsey tar en titt på sin nye hjemmebane. Fredag ble han presentert som Starts nye hovedtrene­r.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Mark Dempsey tar en titt på sin nye hjemmebane. Fredag ble han presentert som Starts nye hovedtrene­r.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway