Fædrelandsvennen

Kjeft ei uke til ende

- JARLE R. MARTINSEN

Hele uka har mandalitte­ne kommet med reaksjoner overfor politikern­e som stengte byens hovedgate. Men ordføreren tar ikke det så tungt.

– For det første forteller dette meg om at folk er glade i byen sin og bryr seg om det som skjer. Men for det andre er jo dette bare for ei uke, sier ordfører Alf Erik Andersen.

Ikke siden byen skulle få ny bybro og Sjøsanden skulle få noen lys langs stien har det gått en slik kule varm hos mandalitte­ne, gjennom både Faedreland­svennen og lokalavise­n Lindesnes.

Da vi møtte Andersen lørdag morgen i Bryggegata, hadde vi printet alle kommentare­ne. Han har ikke lest noe av dette i forkant, fordi han mener de er litt for usaklig.

– Vi skal naturligvi­s tåle engasjemen­t, og vi skal ta på dypeste alvor de innspill naeringsli­vet kommer med, sier han.

Det var sist mandag morgen Mandals hovedgate ble stengt fra rundkjørin­g til rundkjørin­g. Hensikten var at kommunen ønsket å få sjekket hvor bilistene da kjører. Det skal danne grunnlaget for om gata helt eller delvis skal bli en gågate i tillegg til dagens gågate.

– Vi må vite hvilket trafikkmøn­ster som oppstår. Selv om de fleste kjører rundt Halshaug, vil det vaere noen som dropper bilkjøring helt, sier Andersen.

I dag er Bryggegata åpen igjen som normalt.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Mandalitte­ne har mislikt sterkt at ordfører Alf Erik Andersen og resten av bystyret stengte av Bryggegata. Ordføreren mener det er et tegn på at folk bryr seg om byen sin.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Mandalitte­ne har mislikt sterkt at ordfører Alf Erik Andersen og resten av bystyret stengte av Bryggegata. Ordføreren mener det er et tegn på at folk bryr seg om byen sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway