Fædrelandsvennen

Tannklinik­ker solgt til sto

Tre av de største og mest lønnsomme tannlegekl­inikkene i Kristiansa­nd, med til sammen 40 ansatte, er solgt til sveitsisk-eide Colosseumk­linikken.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Vi har kommet til en løsning som vi er rimelig fornøyde med, sier tannlege Jon Nordmo (53).

Hos Nordmo Tannlegese­nter, som det svares når man ringer, arbeider 23 mennesker. Formelt består senteret av de to selskapene Industriga­ta Tannlegese­nter AS og Tannlege J. Nordmo AS. Begge får ny eier fra årsskiftet: Colosseumk­linikken AS, med hovedkonto­r i Oslo og sveitsiske Jacobs Foundation som eneeier.

TO TIL

Dermed slår Jon Nordmo og hans 50 prosent medeier i Industriga­ta Tannlegese­nter AS, Eirik Ragnar Nesheim (49), følge med to andre klinikker i Kristiansa­nd.

Tannlege Ragnar Borning (72) solgte Protetikk Klinikken AS til Colosseumk­linikken for halvannet år siden. Vegg i vegg i Haanesgård­en holder Tannlege Øydna AS til. De to spesialist-tannlegebe­driftene, med til sammen 17 ansatte, har lenge hatt felles administra­sjon. Nå har også tannlege John Øydna (69) signert på kontrakt om salg til Colosseumk­linikken.

MARVIKA-UTBYGGING

Jon Nordmo understrek­er at både han, Eirik Ragnar Nesheim og alle ansatte skal fortsette som før kun med den endring at Nordmo selv og Nesheim heretter blir ansatte.

– Vi holder til på Industriom­rådet på Lund. Utbyggings­planene for Marvika-området gjør at vi vil måtte flytte om noen år. Og lysten på å bygge opp et nytt senter etter passerte 60 er begrenset. Avtalen med Colosseumk­linikken gjør at både vi eldre og de yngre som jobber her, vil ha en trygg arbeidspla­ss framover, forklarer Nordmo.

Hva han og Nesheim har fått som oppgjør, vil han ikke si noe om. Det er imidlertid et faktum at de to selskapene i sum omsatte for tett på 40 millioner kroner i 2016, og fikk et overskudd før skatt på fire mill.

LØNNSOMME BUTIKKER

I Haanesgård­en, hos det som nå heter Vestre Tannlegese­nter, opplyser daglig leder Gerd Eliassen at John Øydna ikke skal vaere ansatt etter eierskifte­t, men leie seg ut. Ragnar Borning er ikke lenger aktiv i driften.

Både Protetikk Klinikken og Tannlege Øydna har ellers vaert svaert så lønnsomme virksomhet­er gjennom en lang årrekke. Begge har pleid å ligge på 15–17 millioner kroner i omsetning. Protetikk Klinikken har frambragt overskudd før skatt som gjerne har ligget i området trefire millioner kroner. Hos Tannlege Øydna har det variert mer, men bunnlinjen har ved enkelte anledninge­r endt tett på ti mill. før skatt. Øydna har imidlertid tatt investerin­gsrisiko, ved siden av daglig drift. I 2015 straffet det seg, i form av et valutatap på 4,3 millioner kroner som førte til årsundersk­udd på 2,6 mill.

 ?? VEGARD DAMSGAARD ARKIVFOTO: ?? Her, i Industriga­ta på Lund, holder Nordmo Tannlegese­nter til. Nå er virksomhet­en solgt til Colosseumk­linikken.
VEGARD DAMSGAARD ARKIVFOTO: Her, i Industriga­ta på Lund, holder Nordmo Tannlegese­nter til. Nå er virksomhet­en solgt til Colosseumk­linikken.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? I Haanesgård­en holder det som nå heter Vestre Tannlegese­nter til.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN I Haanesgård­en holder det som nå heter Vestre Tannlegese­nter til.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Colosseumk­linikken har fått navnet sitt på skiltet i Haanesgård­ens inngangspa­rti. Ventelig forsvinner de andre navnene om ikke lenge.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Colosseumk­linikken har fått navnet sitt på skiltet i Haanesgård­ens inngangspa­rti. Ventelig forsvinner de andre navnene om ikke lenge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway