Fædrelandsvennen

Countryleg­ende fikk pris

- ODD-INGE R. ULEBERG

Kulturpris­en i Kvinesdal gikk i år til countryart­isten Steven Kvinlaug (59).

For Kvinlaug, som feirer 40 år som artist i år, er kulturpris­en kanskje det største høydepunkt­et siden han i 1987 sang på Wembley i London sammen med Tanya Tucker, Emmeylou Harris, Jerry Lee Lewis og Bobby Bare.

Steven Kvinlaug ble født i USA og kom «heim» til Kvinesdal som 12-åring. Han elsket musikk og spilte mye trekkspill. Som tenåring fant han en gitar og laerte seg å spille og etter hvert ble det fast plass i bandet til Teddy Nelson, etter en tur som fisker i USA.

Faedreland­svennen skrev også for en tid siden om han da han fikk en bil inn gjennom veggen i huset hjemme i Kvinesdal - en meget dramatisk hendelse.

«FØDTE ARTIST»

Steven Kvinlaug omtaler seg selv som den «fødte artist», umulig å dressere og alltid opptatt av å gjøre ting på sin egen måte. Han har betydd mye for ungdommen i Kvinesdal og kulturlive­t i bygda.

Han har vaert laerer på videregåen­de skole og mangeårig klubbleder på Pupillen fritidsklu­bb. For tiden jobber han mye rundt på lokale barer vinterstid, når våren kommer setter han kursen mot Kreta. Der spiller han fast på «The Jungle Bar», som ligger ved et hotell i naerheten av byen Chania. Der spiller han fem ganger i uka – i fem måneder.

FIRE PLATER

Steven Kvinlaug har gitt ut fire plater og drømmer om å gi ut flere, ikke minst ei gospelplat­e.

Mest kjent er nok Kvinlaug for Sykkelsang­en. Den går slik og har blitt en hit på youtube:

«Jeg hadde en gang en båd jeg rodde til jeg ble kåd jeg rodde til jeg ble kåd og så sykla aeg heim.» Juryen skriver at årets kulturpris i Kvinesdal går til en «en hedersmann og at den er vel fortjent».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway