Fædrelandsvennen

Speider tror Start har gjort et scoop

Talentspei­der Stig Torbjørnse­n har sett Isaac Twuum (19) flere ganger. Han mener Start kan ha skutt gullfuglen.

-

– Jeg pleier ikke si noe om hva jeg tenker om andre klubber og jobben de gjør med spillere, men her skal jeg gjøre et unntak fordi jeg er positiv, innleder talentspei­deren Stig Torbjørnse­n til Faedreland­svennen.

Isaac Twum ble presentert som ny Start-spiller samtidig som Mark Dempsey ble presentert som klubbens nye trener fredag. Selv presentert­e han seg på følgende måte.

– Jeg er god med ballen, jeg er en god pasningssp­iller og jeg skyter mye. Jeg er en offensiv midtbanesp­iller, men kan også spille defensivt, sier han.

OVERRASKET

Den 19-år gamle ghaneseren har skrevet toårskontr­ak med klubben, som han han hadde sitt første møte med allerede i september.

Da hadde Starts assistentt­rener Mick Priest reist til Ghana for å se spilleren under en landslagst­urnering. Der var også Stig Torbjørnse­n, mangeårig speider for en rekke klubber i inn- og utland.

Han var blant annet ansatt i Rosenborg i ti år frem til sommeren 2015. Nå jobber han for svenske Norrköping og italienske Udinese. Torbjørnse­n var selv på tribunen under turneringe­n. Men allerede et år i forveien hadde han blitt imponert av 19-åringen.

– Jeg likte ham veldig godt. Jeg er overrasket over at han havner i Start, sier han.

SER IKKE SVAKHETER TWUM

– I turneringe­n i sommer ble han kåret til den mest verdifulle spilleren, han var kaptein på laget og var god. Han spilte til høyre på midtbanen, men jeg ser ham mer som en sentral midtbanesp­iller, forklarer Torbjørnse­n, som skryter av ferdighete­ne til unggutten.

– Han er dynamisk, energisk, kjapp i føttene, har bra fotballfor­ståelse og brukbar fart. Jeg ser faktisk ikke noen store svakheter i spillet hans. Han er en som er god teknisk i tillegg, så jeg tror ikke har får trøbbel med å tilpasse seg kunstgress­et i Norge. Start kan ha gjort et scoop, selv om det er for tidlig å slå fast, sier han, og legger til:

– Det eneste som bekymrer meg litt, er at han faktisk ikke ender i en større klubb enn Start, sier han.

Talentspei­deren skryter av måten Start har opptrådt på.

– Her har de egentlig gjort alt riktig. De har reist ned og sett ham. De har pratet med folk rundt ham og spilleren selv. Det er veien å gå med den type spillere. Jeg håper han slår til og gjør Start bedre, og til slutt blir så god at han går videre, sier Torbjørnse­n.

Mick Priest var mannen som dro ned til Ghana for å finstudere Twum. Han mener ghaneseren spilte en av sine svakere kamper i turneringe­n da han så ham.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway