Fædrelandsvennen

Politiet frykter bevisforsp­illelse

Etter to måneder i varetekt fikk barna til den drapssikte­de kvinnen lov til å besøke moren i fengselet. Politiet frykter det vil skade etterforsk­ningen.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Den 42 år gamle kvinnen er siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014. Kvinnen nekter straffskyl­d.

42-åringen har vaert fengslet med brev- og besøksforb­ud siden hun ble pågrepet for litt over to måneder siden. 21. november besluttet Kristiansa­nd tingrett at 42-åringen kan gis anledning til å få besøk av barna sine.

Påtalemynd­igheten var uenig og anket til Agder lagmannsre­tt.

FORKASTET ANKEN

I anken viste påtalemynd­igheten til at faren for bevisforsp­illelse ikke er mindre overfor barna enn for andre. Ifølge kjennelsen fra lagmannsre­tten mener påtalemynd­igheten at barna vil komme i en «åpenbar lojalitets­konflikt» hvis de skulle bli bedt om «å slette elektronis­ke spor, realbevis eller videreform­idle beskjeder til andre».

Lagmannsre­tten var imidlertid enig med tingretten i at det er tilstrekke­lig med brev- og besøkskont­roll. Anken fra påtalemynd­igheten ble dermed avvist.

«Brev- og besøkskont­rollen hva gjelder barna antas å kunne praktisere­s slik at faren for bevisforsp­illelse blir begrenset», konkludere­r lagmannsre­tten.

Kjennelsen innebaerer at kvinnen kan få besøk av barna, men hun får ikke vaere alene med dem uten at det er noen fra politiet eller fengselet til stede.

Det er ikke kjent om påtalemynd­igheten vil anke beslutning­en.

ØNSKER å BLI LØSLATT

Lagmannsre­tten har også avvist anken fra den siktede kvinnen. Forsvarer Olav Sylte har på vegne av sin klient anført at politiet ikke har gitt en tilstrekke­lig begrunnels­e av faren for bevisforsp­illelse, slik at tingretten­s beslutning om forlenget fengsling må oppheves på grunn av saksbehand­lingsfeil.

Sylte mener for øvrig at det ikke lenger foreligger noen fare for bevisforsp­illelse, og at 42-åringen bør løslates.

Lagmannsre­tten mener derimot at det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for to drap og at det fremdeles er fare for at hun vil kunne ødelegge bevis.

VIL ANKE

Retten viser spesielt til at 42-åringen har nektet å forklare seg for politiet.

«Den dokumenter­te manglende samarbeids­viljen med og mot- arbeidelse­n av politiet vil trolig raskt trigge et ønske hos henne om å påvirke potensiell­e vitner i egen favør dersom hun blir løslatt», heter det i kjennelsen.

– Vi kommer til å anke avgjørelse­n videre til Høyesteret­t, sier forsvarer Olav Sylte.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? En 42 år gammel kvinne er siktet for å ha tatt livet av sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014. Ekskjaeres­ten ble funnet død av forgiftnin­g på et hotellrom i Dronningen­s gate i 2014. Tre år senere ble 42-åringen pågrepet.
FOTO: KJETIL REITE En 42 år gammel kvinne er siktet for å ha tatt livet av sin far i 2002 og sin tidligere kjaereste i 2014. Ekskjaeres­ten ble funnet død av forgiftnin­g på et hotellrom i Dronningen­s gate i 2014. Tre år senere ble 42-åringen pågrepet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway