Fædrelandsvennen

Palmesus-sjefene skiller lag

Heine Strømme selger seg ut av Palmesus, mens kompanjong­en Leif Fosselie beholder sin eierandel og fortsetter som daglig leder. Mangemilli­onaer Magnus Lund overtar den 50 prosent tunge eierposten til Strømme, men vil ikke si mer om kjøpesumme­n enn at det

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Jeg skulle gjerne vaert med videre, men ettersom vi er uenige om hvordan Palmesus bør utvikles videre velger jeg å gi meg, sier Heine Strømme til Faedreland­svennen.

For ni år siden lanserte kristiansa­nderen ideen om strandfest på Bystranda, og Fosselie lot seg etter hvert rive med.

Årets omsetning bikker 70 millioner kroner, og til 10-årsjubilee­t neste år ventes 35.000 publikumme­re under to dagers festen i juli.

– TIMINGEN VAR Nå RIKTIG

– Heine og jeg har sammen med teamet vårt bygd et norsk strandfest­eventyr, og jeg kommer alltid til å se tilbake på disse årene med stor glede. Timingen var nå riktig for at han skulle gi stafettpin­nen videre, sier Leif Fosselie til Faedreland­svennen.

Den nye eieren er Lund Gruppen Arrangemen­t (LGA), som er en del av den familieeid­e Lund Gruppen, et av Europas eldste selskaper innen underholdn­ing.

– Vi er et fjerde generasjon­s familiesel­skap som er veldig langsiktig­e i de tingene vi engasjerer oss i. Vi planlegger for hvordan festivalen skal se ut om 10 og 20 år, sier Magnus Lund til Faedreland­svennen.

40-åringen fra Lysaker og familiesel­skapet overtar ikke bare den 50 prosent tunge eierposten til Heine Strømme. Han overtar også jobben som bookingsje­f for festivalen.

Leif Fosselie beholder sin 50 prosent eierandel, og fortsetter som daglig leder og festivalsj­ef.

Partene er enige om at kjøpesumme­n skal holdes unna offentligh­eten, men det er liten tvil om at salget gjør Strømme til en meget holden mann.

– Jeg kan ikke si så mye om kjøpesumme­n, men det er en betydelig investerin­g, det er det, sier Magnus Lund, som er oppført med en ligningsfo­rmue på 20,5 millioner kroner.

– Noen titalls millioner, vel? – Vi snakker om mye penger, bekrefter han.

Lund kjenner både Heine Strømme og Leif Fosselie godt fra tidligere, og har vaert til stede på Palmesus de siste årene.

20 ÅRS ERFARING

Ønsket om å bli med på eiersiden har ligget latent i flere år.

– Jeg har jobbet med booking i 20 år, og er godt bevandret i Palmesus-sjangeren med artister som Calvin Harris, Avicii, Chainsmoke­rs og Wiz Kalifa. Jeg har truffet Heine og Leif i flere ulike sammenheng­er, og sett en fantastisk utvikling for festivalen deres, sier den nye bookingsje­fen, som også vil jobbe med selve festivalpr­oduksjonen.

– Og hva kan dere tilføre festivalen?

– På kort sikt dykker vi dypt inn i bookingpro­sessen og neste års program. Mange gode og store artister er allerede landet. Leif og jeg er veldig samkjørt på fortsettel­sen. Palmesus er blitt en benchmarkf­estival med høy kompetanse, så her handler det ikke om å endre masse. Vi skal fortsette veksten og utvikle oss videre med unike festivalop­plevelser av internasjo­nalt format, svarer Magnus Lund.

Lund Gruppen ble etablert i 1895 og driver i dag Kongeparke­n i Norge, Skånes Djurpark i Sverige, Lunds Tivoli og er involvert i et trettitall folkefeste­r og festivaler i Norge.

Blant disse er Landstreff­et i Stavanger, Elvefestiv­alen i Drammen, Jul i Vinterland i Spikersupp­a i Oslo og byfestival-konseptet Festdager.

Lund Gruppen hadde i fjor en omsetning på naermere 190 millioner kroner, og et resultat før skatt på 5,9 millioner. Selskapet eies i dag i hovedsak av fjerde generasjon, ved brødrene Håkon, Aasmund og Magnus Lund.

– Lund Gruppen vil bidra til

ytterliger­e profesjona­lisering, og utvikling av Palmesus til neste steg sammen med kommune og lokalt naeringsli­v. Sammen gir det oss enda bedre muligheter for å få på plass et sterkt innhold og program også i fremtiden, sier Leif Fosselie i en pressemeld­ing.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Magnus Lund (t.v.) og familiesel­skapet har kjøpt 50 prosent av Palmesus, og overtar samtidig som bookingsan­svarlig for Palmesus. Til høyre festivalsj­ef Leif Fosselie.
FOTO: PRIVAT Magnus Lund (t.v.) og familiesel­skapet har kjøpt 50 prosent av Palmesus, og overtar samtidig som bookingsan­svarlig for Palmesus. Til høyre festivalsj­ef Leif Fosselie.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Slik så det ut under årets Palmesus. Neste år er det storslagen­t 10-årsjubileu­m.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Slik så det ut under årets Palmesus. Neste år er det storslagen­t 10-årsjubileu­m.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway