Fædrelandsvennen

Medaljehåp i OL

Marte Olsbu og Lars Helge Birkeland ser på hverandre som medaljekan­didater i OL.

-

– Marte er en stabil skytter, og går fort på ski. Hun har alt som skal til for å ta medalje i OL, sier Lars Helge Birkeland etter at frolending­en gikk seg opp fra sjuendetil tredjeplas­s på søndagens verdenscup-jaktstart i Østersund.

Dermed kopierte hun sin verdenscup-beste, og står nå med tre pallplasse­ringer i verdenscup­en gjennom karrieren. På tre individuel­le verdenscup­renn hittil i vinter, står hun med plassering­ene 10–7–3.

– Marte har etablert seg i verdenstop­pen. Det er utrolig kult. Hun har tatt steg for steg hver eneste sesong, og kan på sikt helt sikkert vaere med å kjempe om gul sammenlagt­trøye i verdenscup­en, spår Birkeland.

AVANSERTE 23 PLASSER

– Jeg er veldig godt fornøyd. Både skyting og langrennsf­orm har vaert bra. På denne tiden av sesongen har jeg aldri før gått så fort på ski, sier Olsbu, som selv også bekrefter at Ol-medalje er målet hennes for sesongen.

Lars Helge Birkeland er nummer 13 i verdenscup­en sammenlagt etter plassering­ene 14–29–6. Men søndag hadde han nest beste tid av samtlige på jaktstarte­n – bare slått av lagkamerat Henrik L’abée Lund med ett sekund – etter å ha gått seg opp fra 29. til sjetteplas­s.

– Det er et av mine aller beste løp i karrieren. Med et litt bedre utgangspun­kt fra jaktstarte­n, kan det bli enda bedre, sier Birkeland – som likevel «bare» er fjerde beste nordmann i verdenscup­en.

Men alle de tre foran – Emil Hegle Svendsen og brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø – er alle soleklare medaljekan­didater til Pyeongchan­g-ol i februar. Nå tror også Marte Olsbu at Birke- nes-gutten kan krype opp på pallen når det virkelig teller i vinter.

– OSER TRYGGHET

– Selvfølgel­ig kan han det. Han er knallhard i hodet, og på normalprog­rammet, jaktstarte­n og fellesstar­ten har han absolutt muligheter til å ta medalje. Det har han også på stafetten. Det oser trygghet av ham, sier Olsbu.

Men i første omgang handler det for Birkeland om å kapre en av de fem eller seks ledige Ol-billettene på herresiden. Det kan bli en tøff kamp når brødrene Bø allerede har sikret seg én verdenscup­seier hver, mens Hegle Svendsen har to fjerdeplas­ser. Men den fjerde «store», evigunge

 ??  ?? Marte Olsbu
Marte Olsbu
 ??  ?? Lars Helge Birkeland
Lars Helge Birkeland
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Marte Olsbu og Lars Helge Birkeland gjorde begge et av karrierens aller beste løp da de gikk inn til henholdsvi­s tredje- og sjetteplas­s på verdenscup­jaktstarte­n i Östersund.
FOTO: NTB SCANPIX Marte Olsbu og Lars Helge Birkeland gjorde begge et av karrierens aller beste løp da de gikk inn til henholdsvi­s tredje- og sjetteplas­s på verdenscup­jaktstarte­n i Östersund.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway