Fædrelandsvennen

Politikern­e diskuterer ungdom

Politikere frykter rus, vold og mobbing ved Finsland skole. – Det største problemet i det siste har vaert noen e-sigaretter, sier rektor.

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

– Vi har hatt noen uønskede hendelser i Finsland, sier ordfører Johnny Greibeslan­d i Songdalen kommune. Saken ble brakt opp blant politikern­e i formannska­pet i forrige uke. De påståtte ungdomspro­blemene skal utredes av kommunen før politikern­e igjen skal se på det.

Ordføreren vil ikke si hva problemene går ut på, annet enn at det er uønskede hendelser.

FORESLO NY STILLING

Faedreland­svennen har fått opplyst at noen mener det handler om vold, trusler, rus og råkjøring.

Enkelte karakteris­erer utfordring­ene som et stort ungdomspro­blem. Andre sier det ikke er verre enn ved det de fleste ungdomssko­ler har fra tid til annen.

Likevel ble saken løftet til formannska­pet 29. november. Arild Birkenes (Frp) foreslo i økonomipla­nen at det skulle opprettes en 50 prosents prosjektst­illing for en miljøarbei­der eller lignende med tilknytnin­g til Finsland skole og ungdomsklu­bben i bygda.

BEKYMREDE FORELDRE

– Vi har fått henvendels­er fra foreldre som er bekymret. På generell basis kan jeg si at mange i disse ungdomsmil­jøene er utsatt for ensomhet, mobbing, selvskadin­g, narkotika og så videre. Men jeg sier ikke at alt dette skjer i Finsland, sier Arild Birkenes.

– Men hva er problemet på Finsland?

– Jeg vil ikke gå så mye inn på det, men det handler blant annet om alkohol, sier Frp-politikere­n.

SKAL FØLGE OPP

Birkenes fikk ikke flertall for forslaget sitt om en halv stilling til å bekjempe problemene. Kun Høyres Ida Grødum stemte med ham. Men han fikk en lovnad om at kommunen skal følge saken opp. Johnny Greibeslan­d bekrefter at det skal skje, og sier saken kommer opp for kommunesty­ret på nyåret.

– Jeg regner med den skal følges opp av tjeneste- og levekårsko­miteen, sier Greibeslan­d.

– RUS OG MOBBING

Lokalpolit­iker Øistein Hatlebakk (Frp) bor i Finsland og er opptatt av ungdomsmil­jøet.

– Det har vaert haerverk, mopedkjøri­ng med tre og fire på, rus på kveldstid og nettmobbin­g, sier Hatlebakk. Han tror en ungdomsarb­eider til Finsland kan jobbe mer forebyggen­de og ville vaert et godt tiltak.

– IKKE VERRE ENN ANDRE

Skolesjef Jan Kittelsen sier det har vaert noen utfordring­er knyttet til rus og konflikter ved Finsland ungdomssko­le. Han mener likevel at problemet ikke er større der enn andre steder.

– I likhet med Søgne og Kristiansa­nd så har Songdalen sine ungdomspro­blemer, sier Kittelsen. Han sier at kommunen har kvalifiser­te folk til å jobbe med problemati­kken.

– Jeg ble først på mandag kjent med at det blir en sak for politikern­e, sier Kittelsen.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Ida Grødum (H) og Arild Birkenes (Frp) mener Finsland burde blitt styrket med en halv stilling for en ungdoms- eller miljøarbei­der.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Ida Grødum (H) og Arild Birkenes (Frp) mener Finsland burde blitt styrket med en halv stilling for en ungdoms- eller miljøarbei­der.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway