Fædrelandsvennen

Slik gjør vi i Songdalen

-

Der prioritere­r en å rive ned og ødelegge fremfor å bruke fornuft og et snev av praktisk vett.

●●De som skal se til at fornuft og vett er til stede i kommunale vedtak og utførelse, er totalt fra vaerende – de som er valgt til å represente­re innbyggere i kommunen, motta informasjo­n og innspill fra disse og se til at det meste som kommer fra f.eks. administra­sjonen stemmer med de faktiske forhold.

Det virker som disse ikke kan, vil eller er i stand til å forstå forskjelle­n på rett og galt.

Vi undres over at vi personlig ikke er bedt om å svare en eller flere av disse folkevalgt­e. Er de så bekymret for drikkevann­skvalitete­n at de ikke tør snakke? Det synses og synses, uten evne til å se forskjell på et giftdeponi og gråsteinsf­ylling. Det skaper problemer, men ikke med vannkvalit­eten.

Da får en som resultat en avgjørelse og utførelse lik den en nå ser ved Tronstadva­nn; en raserer privat område brukt for skogsdrift­en vår, i årtier. Det er trist for oss som har investert i å lage disse plassene som nå ødelegges.

Det viser klart at vi styres av personer som demonstrer­er uvitenhet og det som verre er, litt prestisje muligens? Eller sandkasse-metoder.

Til slutt siterer jeg et vers fra den gamle, gode Greipstad-sangen: «Når me er gamle som før var små skal bygda plantast som ein hage stå, med åker eng og hageseng i kvar ei krå.» Nå synes jeg Songdalen kommune må skrive dette verset om. Til noe slikt som: «Når vi regjerer skal alt raseres» o.s.v., slik at det harmonerer med de faktiske forhold.

Jeg foreslår også at Songdalens motto «Songdalen for livskvalit­et» skrives om til noe slikt som «Songdalen for livskvalit­et og vannkvalit­et på alle heier». Da vil alle songdøler forstå og applaudere de folkevalgt­e representa­nter (ikke glem administra­sjonen) sin handlemåte, prestisje m.m.

Innlegget er forkortet. Red. ANSTEIN BIRKELAND Nodeland

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway