Fædrelandsvennen

– Jobber med et dusin forskjelli­ge spillere

Tor-kristian Karlsen satser på å presentere flere Startforst­erkninger før jul.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Vi ligger veldig godt an akkurat nå, sier Karlsen til Faedreland­svennen.

Den norske sesongen er nettopp avsluttet, men Starts sportslige leder har nok å gjøre. Han jakter forsterkni­nger til laget som skal spille i Eliteserie­n neste sesong.

En ny hovedtrene­r ble presentert fredag. Da ble det også klart at den 19-årige midtbanesp­illeren Isaac Twum har skrevet under på en toårskontr­akt med Start.

De neste ukene vil det komme flere forsterkni­nger.

– Vi jobber med et dusin forskjelli­ge spillere. Det er ikke alle som kommer til å materialis­ere seg, men det er sånn man må holde på, sier Karlsen, som ikke vil tallfeste hvor mange nye som skal inn.

Målet er uansett å få mest mulig på plass før sesongoppk­jøringen begynner 8. januar.

– De neste to ukene blir avgjørende i den forstand. Roen legger seg også i fotballen når man naermer seg jul, sier Karlsen.

– DEMPSEY-EFFEKT

Han har orientert Mark Dempsey om alle navnene på blokka.

– Det har vaert en åpen dialog. Mark er fornøyd med at vi allerede har kommet så langt. Vi merker også at det er økt interesse for Start, det vi holder på med, og planene vi har, sier Karlsen.

Det at Start klarte å lande Dempsey som ny hovedtrene­r, har også gjort prosessene rundt nye spillere lettere, mener Karlsen.

– Det er noen spillere vi har hatt dialog med, hvor det har gått ganske langsomt. Da Mark signerte, har det hatt en forløsende effekt på disse samtalene. Vi har også fått spilt inn navn på spillere som tidligere ikke har vaert interesser­t i å snakke med oss, sier Karlsen.

– Har Dempsey sagt hva slags spillere han vil ha?

– Vi har en klar idé om hva slags type fotball vi ønsker å spille. Det hadde vi allerede før Mark ble offentligg­jort. Det vi søker etter har vaert basert på den type trener Mark er, sier Karlsen.

Han utelukker ikke at det kan komme flere spillere etter at sesongoppk­jøringen er ferdig. Seriestart­en er 11. mars, mens det norske overgangsv­induet stenger 31. mars.

– Vi kan komme til et punkt der vi ser det litt an etter oppkjøring­en, hvordan de nye har påvirket helheten i laget, kjemien, og sånne ting. Da vil det vaere rom for å gjøre kosmetiske forandring­er på tampen, sier Karlsen.

HASTER IKKE MED SKÅLEVIK

Steffen Lie Skålevik var en stor suksess da han ble hentet på lån fra Brann i høstsesong­en i fjor. Strilen scoret ti ganger på 11 kamper.

– Har dere gjort en henvendels­e om Skålevik nå?

– Nei, det er ikke noe vi trenger å haste med. Vi føler vi kjenner spilleren godt, og vi vet hva han står for. Hvis det skulle åpne seg en mulighet litt seinere, kan det vaere vi gjør noe. Nå handler det om at vi jobber med andre alternativ­er, sier Karlsen.

– Har Dempsey gitt uttrykk for at han ønsker å hente noen spillere fra Molde?

– Jeg vil ikke gå konkret inn på hva vi har snakket om. Vi har fått impulser fra Mark, og utvidet søket vårt noe, sier Karlsen.

– Når blir neste spiller presentert?

– Jeg håper at vi kanskje kan få på plass noe i løpet av denne uka. At vi kommer til å presentere nye spillere før jul er ganske sikkert, sier Karlsen.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Tor-kristian Karlsen (t.v.) jobber hardt med å skaffe Start forsterkni­nger før 2018-sesongen. Her fra fredagens pressekonf­eranse på Sparebanke­n Sør Arena, der Mark Dempsey (nummer to fra høyre) og Isaac Twum (nummer to fra venstre) ble presentert.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Tor-kristian Karlsen (t.v.) jobber hardt med å skaffe Start forsterkni­nger før 2018-sesongen. Her fra fredagens pressekonf­eranse på Sparebanke­n Sør Arena, der Mark Dempsey (nummer to fra høyre) og Isaac Twum (nummer to fra venstre) ble presentert.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Ansettelse­n av Mark Dempsey har gjort spillerjak­ten lettere, mener Starts sportslige leder Tor-kristian Karlsen.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Ansettelse­n av Mark Dempsey har gjort spillerjak­ten lettere, mener Starts sportslige leder Tor-kristian Karlsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway