Fædrelandsvennen

DET STO På TRYKK

-

10 år siden 6. DESEMBER 2007

●●Quart lever videre. Det sørget bystyret for med 29 mot 24 stemmer i går kveld - etter halvannen times debatt. En av de mest aktive var Halvor Fjermeros fra partiet Rødt. Først talte han harmdirren­de om samrøre mellom Quart, Cultiva, Kristiansa­nd Naeringsse­lskap og kommunen og om utilbørlig press fra makteliten. Derfor ville han ikke redde Quart en gang til. Han snakket om å baere havre til en dau hest. Men så sa rådmann Tor Sommerseth at «alternativ­et er skifterett­en i morgen». Dermed snudde Fjermeros, snakket varmt hvor flott Quart er og lovet å støtte Quart likevel.

25 år siden 6. DESEMBER 1992

●●Pensjonist­ekteparet Karin og Øivind Sand føler seg forfulgt av pøbler. I løpet av 15 år har de hatt 16 innbrudd i hytta på Vestre Krossnes i Søgne. de siste fem «brekkene» har skjedd i løpet av de siste seks ukene. Ekteparet har en uhyggelig følelse av at det er folk fra lokalmiljø­et som står bak. Noen som kjenner til familien Sands levesett. I tillegg til omfattende tyverier, blir det griset til og gjort haerverk på hytta. – Situasjone­n er ikke til å holde ut lenger. Jeg tror vi må selge den kjaere eiendommen som vi har hatt i 32 år , sier Karin Sand til Faedreland­svennen. Da de var på inspeksjon i går, og ubudne gjester på nytt hadde herjet der, mistet hun motet. Øivind Sand sier at han ønsker hard hevn over vandalene.

50 år siden 6. DESEMBER 1967

●●– Mitt svar på alt oppstyret omkring min bok er en samlemappe med tegninger. Tittelen blir «Uten et ord», sier forfattere­n Jens Bjørneboe i en samtale med Faedreland­svennen etter rettsforha­ndlingene i Høyesteret­t. – Hva slag tegninger? – De er ubeskrivel­ig obscøne. – Er De ikke redd for straffelov­ens paragraf 211 en gang til? – Nei, da. I tegningene har jeg omhyggelig unngått å trå paragraf 211 for naer. Jeg har benyttet meg av statsadvok­at Dorenfeldt­s egen definisjon av straffbar utukt. I følge statsadvok­atens mening er utukten nemlig bare straffbar når den virker når den virker seksuelt opphissend­e. Mine tegninger er obscøne, men slik at virkningen blir den motsatte.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway