Fædrelandsvennen

Plastsorte­ring i Kristiansa­nd

-

Først vil jeg gjerne si at jeg synes kommunens initiativ på at plast skal sorteres ut på lik linje med papir og skrellinge­r, er utmerket. Det er den klønete måten dette skal foregå som forbauser og irriterer meg.

●●Utdeling av en gjennomsik­tig søppelsekk og en s-krok til å henge på grønn dunk når denne tømmes en gang i måneden.

I Oslo hvor jeg har oppholdt meg en del, så har de en utmerket måte å sortere avfallet på. På den lokale matvarefor­retningen kan man hente ruller med poser, en grønn for matavfall og blå for plast. Restavfall­et går i handlepose­n fra butikken.

Så er cluet, alt kastes i samme dunk - i Kristiansa­nd ville det blitt den grå, og så sorteres posene optisk på selve søppelanle­gget.

Her i Kristiansa­nd hvor vi allerede opererer med tre dunker i det vanlige, skal vi nå i tillegg bakse med en gjennomsik­tig søppelpose, og en s-krok?

Hva med de som deler på dunkene, skal de få utdelt en gjennomsik­tig søppelsekk og en skrok hver? Eller skal de dele på å ha den i vindfanget en måned av gangen?

Nei, vet dere hva?

Nå har kommunens innbyggere i tillegg til å betale i dyre dommer på å koble ut septiktank­er, tatt regningen på dårlig prosjekter­ing av et forbrennin­gsanlegg, så trenger vi noe tilbake for å vaere med på dette tiltaket.

Få først i stand en ordentlig innsamling­småte, så tror jeg de fleste vil vaere velvillig innstilt til denne sorteringe­n på hjemmebane.

Man vil bli overrasket over hvor lite det blir igjen i restsøpla! JANNE CECILIE MOEN HAALAND Kristiansa­nd i Nobelkomit­een. Det er altså ingen ny prinsipiel­l situasjon med Carl I. Hagen, men dette handler vel heller om at de som nå roper høyest ikke liker Carl.»

«Ap, SV, Sp, KRF og Venstre går sammen for å stoppe Hagens kandidatur, melder Aftenposte­n. Bak forslaget om å stoppe Hagen står et flertall i Stortinget bestående av Ap, SV, Sp, KRF og Venstre. Disse partiene fikk tirsdag flertall for forslaget om at stortingsr­epresentan­ter og vararepres­entanter ikke kan velges til Nobelkomit­een.»

Min kommentar er;

Det er mest sannsynlig at hele prosessen er satt i gang for å hindre en politisk motstander i å bli valgt til et aerefullt verv. De unner ikke at Hagen får dette vervet. Hadde det vaert en annen representa­nt - fra et annet parti - hadde neppe dette vaert noe problem, men siden det er Carl I Hagen og Frp er det blitt et problem.

Hagen er en dyktig person. Det er virkelig trist og skuffende at topp-politikern­e våre ikke er i stand til å se dette og vaere mer saklige. JOHN VISTE

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway