Fædrelandsvennen

Terror i Markens – mulig?

-

I det siste har vi endelig fått bevitne byrådenes handlekraf­t i forbindels­e med fysisk kontraterr­orsperring­er på Karl Johan i Oslo.

●●Dette som en konsekvens av det økende terrortryk­ket i Europa.

Likevel er det skremmende at mange terrorangr­ep mot byer i Europa må til før vi i Norge setter i gang tiltak. La oss bare se til Israel, hvor de har opplevd slike terrorangr­ep ved bruk av biler og lastebiler i flere tiår allerede. Så det er altså ikke et nytt fenomen i verden. Kunne vi ha unngått flere av angrepene ved å ha laert av Israel og hvilke tiltak de har satt i verk for å forhindre slike angrep?

Når en går ned gågaten i Kristiansa­nd på formiddage­n ser man lastebiler og varebiler som kjører langs hovedgaten, Markens, for å levere varer. Det som er bekymrings­verdig er at hvem som helst kan enkelt kjøre ned Markens.

Kristiansa­nd regnes som en av storbyene i Norge, og det er ikke utenkelig at Kristiansa­nd også er et terrormål. Så hvorfor er det ikke iverksatt noen tiltak som hindrer hvem som helst til hvilken som helst tid å kjøre ned Markens gate?

Vi har sett det før, at en lastebil blir stjålet ved en gågate i en storby, deretter kjørt gjennom gågaten med kun ett formål - å drepe så mange uskyldige som overhode mulig.

Vi går nå inn i en periode hvor julemarked­et åpner for fullt i hele Europa og massevis av folk strømmer ut i gågatene, og blir dermed et terrormål.

Det handler ikke lenger om hvis det skjer i Norge - det handler om når det vil skje, ifølge Politiets Sikkerhets­tjeneste (PST).

Dermed er det på tide at vi som politikere tar grep, iverksette­r og investerer i folks sikkerhet, gjennom å sikre Markens i Kristiansa­nd mot fri flyt av biler og lastebiler. Slik at det er kun de med legitimt grunnlag til å ferdes i Markens, som har mulighet. MAGNUS MATHISEN økonomians­varlig Kristiansa­nd Fremskritt­spartiets Ungdom

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway