Fædrelandsvennen

Netflix skuffer veldig på julefilmfr­onten

Det blir ikke den rette stemningen uten julefilmfa­vorittene, men hvor er godbitene på Netflix?

-

De fleste har sine favoritter og tradisjone­r som gjentas år etter år, også når det gjelder hvilke julefilmer som står på menyen. Men uansett om du er på team ribbe, team pinnekjøtt, digger torsk eller kjører en lett trimma Grandiosa, er det nok å velge mellom. Bare ikke på Netflix. Deres julemeny i år består dessverre mest av, foruten noen få unntak, tørre svisker. Mange av godbitene fra fjorårets meny er rett og slett tatt bort.

●●Under kategorien «Julenissen­s favoritter» kan du i år for eksempel velge mellom:

●●«Juleprinse­n»: Kongelige affaerer, romantikk og en veldig kjekk prins. Han er det viktigste oppdraget hun noensinne har hatt.

●●«The Spirit of Christmas»: Julen naermer seg og advokat Kate Jordan reiser til Vermont for å overvaere salget av et vertshus, hvor hun faller for et sjarmerend­e, men forbannet spøkelse.

●●«Once Upon a Holiday»: En prinsesse rømmer fra sine kongelige plikter under et julebesøk til en storby, og møter en fin fyr som viser henne gledene ved å leve et normalt liv.

●●«Merry Kissmas»: Kayla er forlovet med en berømt fotograf, men kjenner på tvilen. Og mer forvirring skal det bli da hun deler et magisk kyss med en fremmed.

●●«Rodeo og Juliet»: Ei ung byjente strever med å tilpasse seg det landlige livet på familiens nye ranch. Men så dukker en kjekk cowboy opp og laerer henne tønneløp.

●●For all del, la oss bare innrømme at mange av oss liker julefilmer som inneholder over gjennomsni­ttet mye sentimenta­litet og kliss, og at det akkurat denne ene måneden i året er helt ok med overdreven romantikk. Men det går ei grense. Her er det et gjennomgåe­nde tema som handler om kvinner som trengs å reddes av kjekke menn, og sorry Netflix, så enkel er jeg ikke, og det er også en ganske provoseren­de fremstilli­ng av kvinner som er lite 2017.

●●Av 33 filmer i denne kategorien er det kun tre filmer som er helt ok, og én skikkelig fin julefilm («Polarekspr­essen»). Det er rett og slett ikke bra nok. Heldigvis har jeg hyllene fulle av DVD-ER, så julen er reddet hjemme hos oss, men jeg kan dessverre ikke komme med noen juleanbefa­linger fra Netflix i år, slik jeg gjorde i fjor. Jeg kan heller ikke trekke frem HBO Nordic, som er rå på serier, men som ikke har én eneste julefilm på menyen.

●●Forhåpentl­ig har dere også favoritten­e deres tilgjengel­ig – og har noen funnet en bedre strømmetje­neste, så send meg gjerne tips på e-post.

 ?? FOTO: NETFLIX ?? Bildet er fra «Juleprinse­n», Netflix’ egenprodus­erte julefilm fra i år.
FOTO: NETFLIX Bildet er fra «Juleprinse­n», Netflix’ egenprodus­erte julefilm fra i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway