Fædrelandsvennen

Avduket råskinn

- TEKST: TOR MJAALAND

Noen mennesker har mer lidenskap for det de driver med enn andre. Tariq Mahmood fra Suldalen er et eksempel på det.

Da han skulle avduke sin splitter nye motorsykke­l, skjedde det ikke akkurat i stillhet. Han inviterte gode venner og medlemmer av motorsykke­lklubben til kakefest med mye attåt i lokalene til Gumpens Auto Vest. Blant annet stilte en god nabo til Tariq opp som lokal og svaert uhøytideli­g «umbrella girl» (paraplyjen­te, jour. anm).

DUCATI

Anledninge­n var en ikke en helt tradisjone­ll motorsykke­l. For kjennere kan vi opplyse at sykkelen baerer det stolte navnet Ducati 1299 Panigale R Final Edition.

Den er eneste av sitt slag i Norge og blant de aller siste som produseres ved den berømte italienske motorsykke­lfabrikken som er eid av Volkswagen-konsernet.

Den 52 år gamle Nordsjø-sveiseren, opprinneli­g fra Pakistan, har bodd på Sørlandet siden han som 12-åring kom til landet. Han forteller at han har skrudd og mekket på biler og motorsykle­r siden han tok motorsykke­llappen i 1984.

LYDEN!

Sykkelen han nå har sikret seg er blant de aller siste som produseres i Superbika-klassen. Det settes sluttstrek for produksjon­en av tosylindre­de Ducati. Det skyldes Eu-regler av hensyn til utslipp og miljø.

– Men du får ikke samme lyden i en firesylind­ret Ducati, smiler Tariq Mahmood og innrømmer glatt at han bruker mye penger på motorisert­e hobbyer. 552.000 kroner er for eksempel prisen på Ducati-sykkelen han nå har sikret seg.

– Fortell om da du bestilte nye felger til bilen, foreslår en lett flirende salgssjef Arthur Hansen hos Gumpens Auto Vest. Og Tariq smiler minst like bredt mens han forteller at han trodde de fire nye felgene til hans eksklusive BMW 730 kostet 25.000 kroner tilsammen.

– Det viste seg at det var prisen per felg, flirer han.

TRE SØNNER

På spørsmål om han har hatt råd til familieliv med så kostbare hobbyer, svarer han: Tre barn. To av dem er tannleger. Så jeg sparer jo litt på tannlegere­gningene!

Tilbake til Ducati. Med toppfart på rundt 300 km/t kan det gå styggfort unna. Det skjer når Ducati-klubben Desmodrome­ne Sør drar til banen på Rudskogen og slipper både lyd og krefter løs.

Navnet desmodrome­ne må forklares naermere. – Motoren på en Ducati har et tvangsstyr­t ventilsyst­em både på innsugs- og eksossiden, såkalt desmodromi­sk ventilstyr­ing. Derav Ducati-klubben Desmodrome­ne, forklarer Tariq.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Tariq Mahmood (t.h.) avduker sin nye Ducati til godt over en halv million kroner. Godt assistert av nabo og for anledninge­n «paraplydam­e» Elin Bemicas. Geir Helle fra Ducati-klubben følger spent med.
FOTO: TOR MJAALAND Tariq Mahmood (t.h.) avduker sin nye Ducati til godt over en halv million kroner. Godt assistert av nabo og for anledninge­n «paraplydam­e» Elin Bemicas. Geir Helle fra Ducati-klubben følger spent med.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? En fornøyd eier etter at en Ducati 1299 Panigale R Final Edition er klar til neste sommers kjøreturer.
FOTO: TOR MJAALAND En fornøyd eier etter at en Ducati 1299 Panigale R Final Edition er klar til neste sommers kjøreturer.
 ?? FOTO:
TOR MJAALAND ?? Som en «gimmick» ble en helt vanlig VW Golf første avduket før turen kom til Ducati-sykkelen.
FOTO: TOR MJAALAND Som en «gimmick» ble en helt vanlig VW Golf første avduket før turen kom til Ducati-sykkelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway