Fædrelandsvennen

Stolt Vipers-trener: – Utrolig moro å se på

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Trener Kenneth Gabrielsen er imponert over hvordan Vipers-spillerne Katrine Lunde og Kari Brattset har levert hittil i VM.

– Det er alltid gøy å ha egne spillere som leverer på et av verdens beste lag. Det er utrolig morsomt å se på. Jeg blir ekstra glad når vi ser slike prestasjon­er fra dem jeg jobber med daglig. Men både Kari og Katrine er vanvittig dedikert til dette, så det er deres fortjenest­e, understrek­er Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Tirsdag leverte Lunde nok en strålende kamp i det norske målet da Polen ble slått 35–20, og er med 48 prosent redninger i snitt nummer to på målvaktsta­tistikken etter tre kamper. Bare franske Cleopatre Darleux ligger foran med 49 prosent redninger, men Lunde har desidert flest redninger og mest spilletid av alle målvaktene i toppen.

– Katrine har levert til terningkas­t seks, uten tvil. Hun tar både skuddene hun skal, men hun tar også skudd du ikke kan forlange. Det er ingen bombe, for hun har vist form over tid. Men det er ordentlig gøy å se på, sier Gabrielsen.

Det er mange av de norske jentene som har storspilt hittil, men Lunde har holdt høyt nivå i alle de tre kampene. Men Vipers-treneren vil ikke utrope henne til Norges beste spiller hittil.

– Det er vanskelig å si. Norge har jo holdt lekestue hver gang. De er så vanvittig godt forberedt at det nesten ser ut til at de driver med en annen idrett enn motstander­ne. Men mesterskap­et har så vidt begynt, så det skal bli spennende å se om de klarer å holde koken. Men det er ingenting som tilsier at de ikke skal klare det, sier 42-åringen.

Kari Brattset er mesterskap­sdebutant, men har likevel fått det til å se ut som om hun har masse mesterskap­serfaring på streken.

– Som jeg sa før VM, så visste vi at hun hadde ferdighete­r, og nå har hun bevist at hun har det som skal til. Hun leverer på et ekstremt høyt nivå, sier Gabrielsen om 26-åringen som står med ti mål på 15 skudd.

Vipers’ tredje spiller i Vm-troppen, Emilie Hegh Arntzen, har ikke fått vist sitt beste hittil. Etter to middelmådi­ge kamper innledning­svis, tvang magesjau henne til å sitte på tribunen mot Polen.

– Emilie er en helt annen spillertyp­e enn de andre bakspiller­ne Norge har. Jeg synes hun har et par knepp å gå på, men det tror jeg kommer når hun får trygghet i spillet sitt. Emilie har potensial til å komme inn og snu kamper, sier Gabrielsen om Skiens-jenta som først og fremst må gripe sjansen når hun avlaster Veronica Kristianse­n på venstrebac­ken.

Sjansene til å utkonkurre­re Norges backtrio, er små. Norges motstander­e har så langt hatt lite å stille opp med mot Veronica Kristianse­n, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.

– Det er ingen landslag de naermeste årene som har hatt så mye eksplosivi­tet, fart og kraft som dem, sier en imponert Gabrielsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway