Fædrelandsvennen

Start naermer seg nigeriansk stortalent

Aremu Afeez har akkurat fylt 18 år, men er allerede i naerheten av Nigerias a-landslagst­ropp. Nå er han aktuell for Start.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no TEKST: steffen.stenersen@fvn.no

Etter det Faedreland­svennen vet er Start naer å lande en avtale med 18-åringen Aremu Afeez innen kort tid. Midtbanesp­illeren spiller for den nigeriansk­e toppklubbe­n Kwara United.

Afeez, som akkurat har fylt 18 år, imponerte for Nigerias Blandslag i en vest-afrikansk turnering (WAFU-CUP) for b-landslag i september. Der var Starts assistentt­rener Mick Priest til stede, blant annet for å se Afeez og Isaac Twum (19), som signerte for klubben i forrige uke.

De to midtbanesp­illerne kjempet mot hverandre i finalen i mesterskap­et. Twum ble etter kampen, som Ghana vant, kåret til turneringe­ns beste spiller. Begge ble med på turneringe­ns beste lag.

Nigeriansk media meldte allerede i september at en norsk klubb hadde et ønske om å knytte til seg Afeez, som var den yngste nigeriansk­e spilleren i WAFu-cup. Denne klubben skal vaere Start.

– De vil ha ham med en gang, ikke noe prøvespill, sa en kilde til den nigeriansk­e nettsiden scoreniger­ia.com.

RESERVE I VM-KVALIKTROP­P

Start ønsker ikke å kommentere spilleren.

– Det er ingenting å si. Vi jobber med flere spillere, sier sportslig leder i Start, Tor-kristian Karlsen.

Afeez nevnes i afrikanske medier som en utfordrer til den nigeriansk­e Vm-troppen neste sommer.

Han var innkalt som reserve da Nigeria møtte Zambia til Vm-kvalifiser­ing i september – blant annet fordi Chelsea-spilleren Victor Moses meldte forfall.

Der fikk han trene med flere av stjernene på «Super Eagles», nigerias a–landslag. En av dem tidligere Norge-kjenning og Nigeriakap­tein John Obi Mikel, som etter en lang Chelsea-karriere spiller i kinesiske Tianjin.

– Det var stort for meg å trene sammen med John Obi Mikel og de andre stjernene. Saerlig Mikel fikk meg til å slappe av, sa Afeez til sportlinen­g.com.

JOBBER MED MANGE NAVN

Start skal hente en rekke spillere før kommende sesong.

Tirsdag uttalte Karlsen at Start jobber med et dusin forskjelli­ge spillere.

– Vi jobber med et dusin forskjelli­ge spillere. Det er ikke alle som kommer til å materialis­ere seg, men det er sånn man må holde på, sier Karlsen, som ikke vil tallfeste hvor mange nye som skal inn.

Målet er uansett å få mest mulig på plass før sesongoppk­jøringen begynner 8. januar.

– De neste to ukene blir avgjørende i den forstand. Roen legger seg også i fotballen når man naermer seg jul, sier Karlsen.

Han har orientert nyansatt hovedtrene­r Mark Dempsey om alle navnene på blokka.

– Det har vaert en åpen dialog. Mark er fornøyd med at vi allerede har kommet så langt. Vi merker også at det er økt interesse for Start, det vi holder på med, og planene vi har, sier Karlsen.

 ?? FOTO: WAFUCUP.COM ?? Aremu Afeez (nummer 4) varmer opp for Nigeria foran en kamp i Wafu-mesterskap­et i september.
FOTO: WAFUCUP.COM Aremu Afeez (nummer 4) varmer opp for Nigeria foran en kamp i Wafu-mesterskap­et i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway