Fædrelandsvennen

Våg-jentene flyr høyt

- For IK Våg

En ambisiøs håndballgj­eng fra IK Vågs J15-lag var nylig på landslagss­amling.

Landslagst­renerne Tore Johannesse­n og Tonje Larsen har brukt høsten til å finsikte jenter fra hele Norge på regionale landslagss­amlinger. Dette resulterte i at fire av jentene fra IK Våg J15 ble tatt ut, i tillegg til en reserve. Forrige helg var disse på landslagss­amling i Larvik sammen med andre jenter fra klubber rundt om i Norge.

Over fire dager ble det gjennomfør­t to treningsøk­ter om dagen. Fokus på øktene var fysisk trening, individuel­l teknisk trening i spillposis­joner, krysningss­pill og duellspill i forsvar. Neste landslagss­amling er i mars, og det er flere av IK Våg-jentene som har god grunn til å vaere spente på om navnene deres står på blokka til landslagst­renerne til den samlingen.

I mellomtide­n skal det imidlertid gjennomfør­es Bylagsnm i Stavanger. Her skal hver håndballre­gion stille med et lag sammensatt av de antatt 16 beste spillerne innenfor hver region, til sammen seks regioner. Nå i helgen har det vaert bylagssaml­ing i Stavanger for Region Sørvest, og IK Våg har med hele sju spillere til denne samlingen. I tillegg de fem på bildet til høyre, var Emma Årikstad og Marte Kalhovd på bylagssaml­ingen.

J02-gruppa i Våg er en gjeng på 22 spillere som trener godt hver uke. Det gode treningsmi­ljøet er hovedgrunn­en til at så mange har blitt lagt merke til og blitt kalt inn på utviklings­samling.

 ?? FOTO: GERD CORRIGAN ?? IK Vågs venstrekan­t Ida Frigstad var nylig på landslagss­amling og bylagssaml­ing.
FOTO: GERD CORRIGAN IK Vågs venstrekan­t Ida Frigstad var nylig på landslagss­amling og bylagssaml­ing.
 ?? FOTO: IK VÅG ?? Disse jentene ble tatt ut på landslagss­amling. Fra venstre: Martine Kårigstad Andersen, Veriana Veliqi, Emma Lindal, Thea F. Olsen og Ida Frigstad.
FOTO: IK VÅG Disse jentene ble tatt ut på landslagss­amling. Fra venstre: Martine Kårigstad Andersen, Veriana Veliqi, Emma Lindal, Thea F. Olsen og Ida Frigstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway