Fædrelandsvennen

11 prosent høyere salg i november

Det går mot nytt rekordår for nybilsalge­t på Sørlandet. I Kristiansa­nd ble det registrert nesten 11 prosent flere nye biler i november i år enn i 2016. Så langt har salget økt med 5,1 prosent.

- TEKST: TOR MJAALAND

Volkswagen og Toyota er som vanlig på toppen av registreri­ngsstatist­ikken. Men de to gigantene pustes i ryggen av harde konkurrent­er. Mest imponerer Audi i november med hele 49 nye biler, bare én bak Toyota og seks bak Volkswagen. Men også Tesla og Skoda følger hakk i hael og kan vise til sterke salgstall.

Over halvparten av de nye bilene fra Audi-forhandler Gumpens Auto Øst var ladbare hybrider i november. Mens 32 av 55 nye Volkswagen var enten ladbare hybrider eller elbiler.

HOLDER STAND

Da er det kanskje overrasken­de at Skoda holder stand som et av de aller mest populaere bilmerkene i landsdelen. 31 av 43 nye Skoda var utstyrt med dieselmoto­r. Og etter ladbare hybrider er det faktisk diesel som er mest populaere motorvalg blant bilkundene i Kristiansa­nd i november. 24,3 prosent av de nye bilene var utstyrt med dieselmoto­r, 19 prosent bensin, 19 prosent var elbiler, 10 prosent hybrider og 27 prosent ladbare hybrider.

Etter 11 måneder har de to største, Volkswagen og Toyota, tapt markedsand­eler i forhold til i et svaert godt 2016-år. Begge har en tilbakegan­g på ca 14 prosent sammenlikn­et med 2016. Mens BMW, Audi, Mercedes og Volvo alle har solid framgang i forhold til fjoråret. Det har også Tesla som har levert 218 nye biler i Kristiansa­nd distrikt så langt i år mot 46 i fjor.

VENTER På NY LEAF

Leveringsk­lare biler har selvsagt stor betydning når vi ser på enkeltmåne­der. Nissan har i lang tid ligget høyt på registreri­ngsstatist­ikken, ikke minst på grunn av elbilen Leaf. Nå er det slutt på forrige generasjon Leaf, og i påvente av at ny modell kan leveres fra vårp, taper Nissan markedsand­eler i november.

Franske Renault kan vise til en pen økning i forhold til fjoråret med nesten 40 prosent flere nyregistre­ringer så langt i år. Elbilen Zoe er bestselger­en, men Renault har kommet med mange nye modeller den siste tiden som ser ut til å øke salget.

KOSTBARE

Når det gjelder de enkelte bilmodelle­ne, er det ingen stor overraskel­se at Golf topper. Brorparten av nye Golf er plugin hybrider og elbiler. Men bare fire biler bak kommer Skoda Octavia der 24 av de 29 nyregistre­rte var dieselbile­r. Så Skoda og diesel leverer fortsatt så det suser i sør.

Interessan­t er det å registrere at kostbare biler som BMW X5, Audi Q7 og Mercedes E-klasse har formidable økninger på henholdsvi­s 195, 264 og 223 prosent etter årets 11 første måneder.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Ladbare Audi Q7 e-tron har økt med formidable 250 prosent.
FOTO: TOR MJAALAND Ladbare Audi Q7 e-tron har økt med formidable 250 prosent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway