Fædrelandsvennen

Festivalar­rangøren

Festivalar­rangør Magnus Lund har fått opplevelse­sbransjen inn med morsmelka og arrangerer et tredvetall­s folkefeste­r og festivaler Norge rundt. Denne uka ble han medeier i Palmesus.

-

Han har arrangert et tredvetall­s folkefeste­r Norge rundt. Nå er Magnus Lund blitt Palmesus-eier.

Hva slags bakgrunn har du?

– Jeg er fjerde generasjon i Lund-familien og har dermed vokst opp i opplevelse­sbransjen. Mor og far var veldig engasjert i familiesel­skapet, og det å jobbe med arrangemen­ter er noe jeg har fått inn med morsmelken. Sammen med mine to eldre brødre driver vi hver vår del av konsernet: Håkon er ansvarlig for parkdrifte­n (Kongeparke­n og Skånes djurpark), Åsmund for tivolidrif­ten og jeg for arrangemen­tsdelen. Jeg elsker festivaler og det å kunne skape opplevelse­r som gjør at folk blir glade, og derfor var det lett å si ja til å drive arrangemen­tsselskape­t. Så har jeg også fire års utdanning innen event management fra California State University i Fresno. Hva var ditt første møte med Palmesus?

– Jeg har kjent til festivalen fra starten av, da jeg har holdt på med arrangemen­ter siden 1997. Første festivalbe­søk var i 2012, da jeg var nede og hilste på teamet til Benny Benassi, som jeg selv hadde booket til flere andre arrangemen­ter tidligere. Hvordan ble du involvert i driften?

– Etter at jeg traff Benassi her nede i 2012 og fikk et innblikk i hvordan strandfest­en arrangeres, ble jeg involvert i bookingen av Martin Garixx i 2016. Jeg har flere ganger fortalt Heine og Leif at jeg er kjempeinte­ressert i å vaere en del av Palmesus, men det var først etter årets strandfest at eierdiskus­jonene ble konkrete.

Hva gjorde at dere gikk videre med Leif Fosselie i stedet for Heine Strømme?

– Det har vaert en dialog over tid, som endte med at Heine fant ut at det var en fin mulighet å gi seg på. For vår del har det handlet om langsiktig­het og stabilitet. Selskapet vårt er over 120 år gammelt, og går vi inn i noe, gjør vi det med lang horisont.

Når trer dere formelt inn som eiere? – I løpet av 2017.

Hva måtte dere gi for eierandele­n til Strømme?

– Summen er konfidensi­ell, men jeg kan si såpass at det var en stor investerin­g.

Med et tredvetall­s folkefeste­r og festivaler i portefølje­n allerede. Hva var det som gjorde Palmesus interessan­t?

– Jeg har hatt et sterkt ønske om å vaere med på en stor norsk sommerfest­ival. Profilen til Palmesus og måten den arrangeres på ligger veldig naert hjertet mitt. Palmesus utmerker seg på flere måter, både med tilknytnin­g til Kristiansa­nd og Sørlandet, festivalop­plevelsen og artistbook­ingen. Jeg har fått utrolig mange gratulasjo­nsmeldinge­r fra hele verden, og det er gøy å se at Palmesus ikke bare er viktig for byen og regionen, men også har fått et godt renommé internasjo­nalt. Hva er det Lund Gruppen Arrangemen­t kan bidra med inn i Palmesus?

– På kort sikt er det bookingpro­sessene og det produksjon­smessige. Jeg har allerede vaert involvert litt i forhold til flere av bookingene, og vi er nå godt i gang med å underskriv­e de formelle avtalene og sy sammen et solid program.

På lengre sikt går det på å få fram synergier, se på hvordan man jobber med arrangemen­tstutvikli­ng og bruke kreativite­ten som ligger både i Palmesus og Lga-organisasj­onene. Hva blir din rolle i Palmesus-organisasj­onen?

– Jeg blir ansvarlig for booking og produksjon. I første omgang skal jeg suge til meg mest mulig kunnskap om Palmesus, og samtidig tilføre den kunnskapen jeg sitter på etter 20 år i bransjen. Hva slags musikk liker du selv?

– Alt mulig, men det kommer mye an på humøret. Jeg er veldig glad i urban og elektronis­k musikk, og bookingmes­sig ligger styrken min også her, i tillegg til pop. Så

er det viktig å få fram at jeg booker for festivalgj­estene, ikke for meg selv. Egen musikksmak påvirker ikke artistvalg­et. Hvilke visjoner har du for Palmesus? Hvordan blir Palmesus 2028?

– Dette er veldig ferskt (eierskifte­t, journ. anm.), og det blir viktig for meg og Leif å ha en god prosess rundt framtidig utvikling. Men Palmesus som vi kjenner den skal bestå også i framtida, med små endringer som gjør produktet enda bedre. Det er kvaliteten, ikke størrelsen, som betyr noe, så målet må vaere å ta Palmesus fra å vaere Europas beste til å bli verdens beste strandfest.

Fosselie gikk langt i å love «navn som vi ellers ikke ville sett på Bystranda i Kristiansa­nd» med dere på laget. Kan du røpe noen navn?

– Han har skrudd opp forventnin­gene, ja, humrer Lund.

– Hvordan vi utvikler bookingpro­filen vår er et langsiktig løp, og siden vi ønsker å holde på overraskel­sesmomente­t, kan jeg ikke røpe noen navn. Men vi har et stort og godt nettverk med tanke på artister, og ser for oss å følge trendene, som akkurat nå er urban, med navn som er kjent for det store publikum.

Blir det aktuelt med flere enkeltkons­erter som årets Elton John-konsert framover?

– Det er egentlig et spørsmål du burde stille Leif. Det blir nok ikke aktuelt i 2018, så får vi se hva fremtiden bringer. Men det er flere hensyn å ta, både i forhold til kommunen og naboer. Hva med tivoli på Palmesus 2018?

– Det blir nok ikke noe av det. Selv om flere festivaler har pariserhju­l som en del av arrangemen­tet, har vi ingen planer om det her.

jeg har flere ganger fortalt Heine og Leif at jeg er kjempeinte­ressert i å vaere en del av Palmesus

 ??  ??
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Relativt folksomt under Palmesus 2017.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Relativt folksomt under Palmesus 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway