Fædrelandsvennen

Nav-ledere risikerer sparken etter snoking på ansatte

-

Nav i Aust-agder har avdekket at fire nåvaerende og tidligere ledere har snoket i sensitive personoppl­ysninger om kolleger i etaten.

Det bekrefter Nav-direktør Hilde Høynes i Aust-agder overfor Agderposte­n.

Hun opplyser at det dreier seg om to avdelingsl­edere og én leder. De tre har gjort henholdsvi­s 47, 36 og 24 ulovlige søk på kolleger.

Det er også avdekket at en fjerde leder har foretatt ulovlige søk på kolleger, men vedkommend­e har nå sluttet.

Nav-direktøren sier det allerede er konkludert i én sak. Vedkommend­e er blitt ilagt ordensstra­ff. Dette innebaerer tap av ansiennite­t fra én måned til to år, og/eller varig eller midlertidi­g omplasseri­ng til annen stilling. Ifølge Høynes er de to andre sakene fortsatt under utredning. Dersom etaten konkludere­r på strengeste måte, risikerer de to i verste fall avskjedige­lse.

– Det er alvorlig at det skjer urettmessi­ge oppslag. Det er svaert viktig for oss at alle brukere og ansatte skal vaere trygge på at vi behandler opplysning­ene på en forsvarlig måte, sier Høynes.

Etter det Agderposte­n forstår, skal de berørte ansatte ha begjaert innsyn i loggene etter selv å ha fattet mistanke om lovbrudden­e. Loggene ble deretter gjennomgåt­t og snokingen avslørt.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway