Fædrelandsvennen

Q-park dropper rettssaken

Dagen etter at ekteparet Berglund fortalt hvordan en tastefeil i parkerings­appen førte til bot og etter hvert stevning for tingretten, har Q-park besluttet ikke å ta saken videre likevel.

- TEKST: ARILD SANDVIK arild.sandvik@schibsted.com

– Jeg har besluttet å ikke ta denne saken videre til tingretten. Det anses derfor som unødvendig å belaste tingretten med denne saken, skriver administre­rende direktør John Lien i Q-park i en epost torsdag formiddag.

– For vår del er dette selvsagt kjempemess­ig. Nå slipper vi mer styr med dette og slipper unna store utgifter. Men jeg tar meg nesten naer av det de skriver om at det her er tingretten som skal skånes. I begrunnels­en virker det ikke som om de mener de har gjort noe galt overfor oss, sier Magnus Berglund som sammen med kona Maria Rita Del Picchia Berglund sto fram med sin historie i Faedreland­svennen onsdag.

APP-KLUSS

Det var i april sistnevnte parkerte i kjelleren under Sandens kjøpesente­r, hvor Q-park er ansvarlig for parkeringe­n. Hun betalte gjennom appen Easypark.

Da hun kom tilbake til bilen hadde hun fått bot på 600 kroner. Hun skjønte raskt at hun hadde tastet inn feil registreri­ngsnummer på bilen i appen.

Hun og mannen klagde på boten, men Q-park avslo klagen deres med henvisning til tidligere avgjørelse­r i parkerings­klagenemnd­a. Paret tok da saken videre til forliksråd­et, hvor de i slutten av oktober vant fram etter en enstemmig avgjørelse.

– DÅRLIG REKLAME

Mandag ble hun så stevnet for tingretten, men nå har altså Qpark snudd:

– Q-park mener fortsatt bilførere har det formelle ansvaret for å taste rett registreri­ngsnummer ved bruk av mobile betalingsl­øsninger. Noe som også er slått fast av parkerings­klagenemnd­a, som er rett klageinsta­ns for behandling av klager på denne type parkerings­sanksjoner. Qpark kommer også i framtiden til å forholde seg til parkerings­klagenemnd­as vedtak og ikke den feilaktige dommen i forliksråd­et. Dommen i forliksråd­et er uten betydning som rettskilde, og det anses derfor som unødvendig å belaste tingretten med denne saken, skriver direktør John Lien i sin epost før han avslutter:

– Q-park vil følge utviklinge­n videre, og dersom omfang av lignende saker øker vil fremtidige saker bli anket til tingretten.

Overfor Faedreland­svennen ønsker han ikke å utdype, men erkjenner at saken er dårlig reklame for selskapet.

– Det er det selvsagt, men det er ikke medieomtal­en som er bakgrunnen for at vi ikke tar saken videre. Vi mener bare at denne saken ikke behøver å ta opp tingretten­s tid. Likevel er vi tydelige på at vi mener det er parkerings­klagenemnd­a som er rette klageinsta­ns i slike saker, det er de som har fagkompeta­nse på dette.

For ekteparet Berglund betyr dette at de nå slipper å betale boten, og saksomkost­ningene fra forliksråd­et på 5245 kroner må Q-park betale.

USIKKER På FREMTIDEN

Magnus Berglund er glad han og kona slipper unna, men synes svaret til Q-park vitner om at nestemann ikke nødvendigv­is slipper like billig.

– Vi valgte å kjøre saken av prinsipiel­le grunner. Noen ganger må noen ta fighten for publikum. Det Q-park skriver nå gjør meg ikke trygg på hvordan det blir framover. De skriver at de vil følge utviklinge­n, og at framtidige saker vil kunne bli anket til tingretten, så det betyr jo at det fremdeles er skummelt å parkere i kjelleren under Sandens, sier Berglund.

VELDIG LEI SAK

Etter at Faedreland­svennen omtalte saken og ekteparet Berglund opprettet en egen facebook-gruppe, har engasjemen­tet vaert stort. Flere har fortalt om lignende hendelser, og mange har kommentert at de ikke lenger vil handle på Sandens som følge av at Q-park er leietaker der.

Senterlede­r Christina Omland uttalte onsdag at Sandens ikke er part i saken, og at hun derfor ikke ønsket å kommentere den. Nå sier hun følgende:

– Vi ble gjort oppmerksom­me på saken først i går, og har siden da fått innhentet informasjo­n og drøftet saken med Q-park. Blant annet på bakgrunn av dette har de nå valgt å trekke saken, sier Omland.

Hun mener det å ligge i et bysentrum hvor parkering er avgiftsbel­agt gir noen utfordring­er.

– Derfor har vi satt dette bort til et profesjone­lt selskap som drifter dette etter gjeldende lover og regler.

– Hva tenker du om at mange uttrykker vegring for å handle på Sandens så lenge Q-park opererer der?

– Det synes vi selvsagt er veldig leit, svarer Omland.

– Har dere som følge av denne saken vurdert om dere skal endre hvilket parkerings­selskap dere har avtale med?

– Med den teknologis­ke utviklinge­n vi har i dag, kommer det mange nye spennende parkerings­løsninger, og vi er i en vurderings­fase over hvilken løsning som vil vaere den beste for oss og våre kunder.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? – Dette føles som Davids kamp mot Goliat, og det virker som de spekulerer i at oss kunder bare skal gi opp, sa Magnus Berglund onsdag. Her sammen med kona Maria Rita Del Picchia Berglund ved nedkjøring­en til p-kjelleren under Sandens kjøpesente­r. Nå...
FOTO: JACOB BUCHARD – Dette føles som Davids kamp mot Goliat, og det virker som de spekulerer i at oss kunder bare skal gi opp, sa Magnus Berglund onsdag. Her sammen med kona Maria Rita Del Picchia Berglund ved nedkjøring­en til p-kjelleren under Sandens kjøpesente­r. Nå...
 ?? FAEDRELAND­SVENNEN 8. DESEMBER ??
FAEDRELAND­SVENNEN 8. DESEMBER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway