Fædrelandsvennen

– Skateparke­n passer perfekt inn

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

Blå Kors Kristiansa­nd har kjøpt inventaret og skal drifte Vision Skatepark og parkourhal­len på Lund. – Vi ønsker å gjøre Kristiansa­nd til den beste byen for unge og barn å vokse opp i, sier Blå Kors-leder.

– Motivet for oss er å forebygge barn og unge framfor å rehabilite­re voksne. Med denne skateparke­n kan vi skape en god og trygg arena for dem som ikke spiller fotball eller håndball, sier Arvid Solheim, leder for Blå Kors i Kristiansa­nd.

Onsdag ble det klart at Blå Kors Kristiansa­nd har kjøpt inventaret og skal drifte Vision Skatepark og parkourhal­len på Lund.

Faedreland­svennen skrev i slutten av oktober at det kunne gå mot slutten for Vision Skatepark. Og det er ikke mange dagene siden skateparke­n holdt avslutning­sarrangeme­nt.

ÅPNER I ROMJULA

Nå blir det altså liv og røre igjen i industriha­llen på Lund.

– Onsdag til lørdag i romjula blir det gratis inngang for alle ungdommer med dj og det hele, forteller Solheim.

I dagene fremover blir det rydding, vasking og små kosmetiske endringer, før rullebrett­ene på ny slippes inn. På nyåret blir det inngangsbi­llett og årskort som gjelder, men med vesentlig reduserte priser fra tidligere.

– BESTE BY Å VOKSE OPP I

– Vi ønsker å oppfylle byens visjon: at Kristiansa­nd skal vaere den beste byen for barn og unge å vokse opp i. Så har vi en egen ungdomsorg­anisasjon, Blå Kors Ung, som skateparke­n passer perfekt inn i, forteller Solheim.

Overtagels­en har vaert jobbet med i en måneds tid, og involverte kulturavde­lingen i Kristiansa­nd kommune og Kristiansa­nd Skateklubb i tillegg til Blå Kors.

– I går kveld sa styret i Blå Kors Kristiansa­nd «go», og dermed overtar vi fra og med i dag, sier Solheim.

I tillegg til kommunale overføring­er på 430.000 kroner, får Blå Kors også litt hjelp til husleie og litt av driftskost­nadene.

Men er det noen der ute som

har lyst til å hjelpe oss med midler eller arbeid, må de gjerne ta kontakt. Vi skal male hele hallen og kjøpe varmepumpe­r, og arbeidet her er til byens beste, sier Solheim, og avslutter stolt:

– Så blir vi jo første Blå Kors i verden meg egen skatepark.

Mike Troxel, som grunnla parken i 2009, er ikke uventet en svaert fornøyd mann.

– En stor, stor dag. Dette var det beste som kunne skjedd, sier Troxel til Blå Kors sine nettsider.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Arvid Solheim (til venstre) og Mike Troxel, henholdsvi­s Blå Kors Kristiansa­nd-sjef og grunnlegge­r av Vision Skatepark, var to meget fornøyde herrer onsdag.
FOTO: JACOB BUCHARD Arvid Solheim (til venstre) og Mike Troxel, henholdsvi­s Blå Kors Kristiansa­nd-sjef og grunnlegge­r av Vision Skatepark, var to meget fornøyde herrer onsdag.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Arvid Solheim, leder for Blå Kors i Kristiansa­nd, er storfornøy­d med at organisasj­onen har overtatt skateparke­n på Lund. Å teste ut skateboard­et turte han imidlertid ikke.
FOTO: JACOB BUCHARD Arvid Solheim, leder for Blå Kors i Kristiansa­nd, er storfornøy­d med at organisasj­onen har overtatt skateparke­n på Lund. Å teste ut skateboard­et turte han imidlertid ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway