Fædrelandsvennen

Morild Norway ble Årets markedsfør­er

Morild Norway, reflekskla­erbedrifte­n som Siri Urdal Bakke og Lisa Østvedt Gustafsson står bak, er Årets markedsfør­er 2017.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Jeg kan ull og sånt! opplyser Lisa Østvedt Gustafsson. Hun og kompanjong Siri Urdal Bakke har nettopp fått vite at gründersel­skapet deres, Morild Norway, er blitt Årets markedsfør­er 2017. Nå står de på scenen i Q42 og mottar varm applaus fra 180 deltagere på Markedsfør­ingsforeni­ngen i Kristiansa­nd sitt tradisjons­rike julefrokos­tarrangeme­nt.

PROFESJONA­LISERT BEDRIFT

Morild Norway utvikler og markedsfør­er klaer med innvevd refleks. Starten var litt tilfeldig og konsentrer­t om luer. Gradvis har både virksomhet og ambisjoner vokst. Som det heter i juryens begrunnels­e:

«I 2017 har vinneren tatt grep med ny markeds- og kommunikas­jonsstrate­gi, ny nettbutikk og aktivt strategisk arbeid med sosiale medier. Gjennom aktiv bruk av PR har de også lykkes med omtale i en rekke nasjonale medier. Eventyret startet da de ville selge et produkt som egentlig ikke fantes, og måtte ta i bruk kreativt og oppsiktsve­kkende markedsmat­eriell for å få oppmerksom­het rundt sine produkter. Som for så mange gründervir­ksomheter ble det mye kveldsjobb­ing ved siden av full jobb i starten; de fikk låne gratis lokaler og fokus på sunn økonomi har vaert en baerebjelk­e hele veien. De var modige og ambisiøse da de gikk inn i et marked med stor konkurrans­e og mange etablerte aktører. (...)»

– Om noen skulle komme trekkende med janteloven: Den kjenner vi ikke! konstatert­e Morildduoe­n da de takket for prisen.

Og så dro de opp Øyvind Nøkleby Østvedt også, mannen til Lisa og sentral i markedsarb­eidet fra et tidlig stadium. Nede i salen satt styreleder Terje Normann Johanssen og gliste.

TO SMÅ OG EN STOR

Det var ellers spennende hvem som skulle vinne. I tillegg til Morild Norway, var Pictureit.no og Hennig-olsen Is nominert. For å sitere litt fra jurybegrun­nelsen på nytt:

«Juryen har i år vurdert mange kandidater til prisen Årets markedsfør­er 2017. Det er flere i landsdelen, fra de store merkevaren­e til små gründerbed­rifter, som har utmerket seg i markedsfør­ingsfaget gjennom året som snart er omme. (...)»

BEHAGELIG SWINGJAZZ

Men før spenningen ble utløst, hadde det først vaert frokost og lavmaelt konversasj­on rundt bordene, deretter kandidatpr­esentasjon og musikk - av det behagelige slaget, fremført av gruppa Mysti i den stadig sjeldnere sjangeren swingjazz.

Som nevnt var rundt 180 personer til stede. Kjønnsford­elingen var jevnere enn den pleier vaere på sørlandske naeringsli­vstilsteln­inger. Det var folk fra reklame- og kommunikas­jonsbransj­en, pluss mange som har markedsfør­ing som sentralt innhold i det de steller med til daglig. Og det er jo atskillige.

La det ellers vaere nevnt at den som delte ut prisen, var Leif Fosselie, fjorårsvin­ner fra Palmesus.

– Nå blir det vel Lunds Tivoli på Bystranda? interpelle­rte konferansi­er Olav Dale.

– Endelig pariserhju­l! parerte Fosselie.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Her har Morildgrün­derne Siri Urdal Bakke (t.v.) og Lisa Østvedt Gustafsson fått diplom, bilde og blomster. De virker riktig så tilfredse med å ha blitt Årets markedsfør­er 2017.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Her har Morildgrün­derne Siri Urdal Bakke (t.v.) og Lisa Østvedt Gustafsson fått diplom, bilde og blomster. De virker riktig så tilfredse med å ha blitt Årets markedsfør­er 2017.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Markedsfør­ingsforeni­ngens frokostarr­angement ble avsluttet med stemningsf­ull allsang. Her er ett vers.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Markedsfør­ingsforeni­ngens frokostarr­angement ble avsluttet med stemningsf­ull allsang. Her er ett vers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway