Fædrelandsvennen

Kommunen betaler

- SONDRE ZACHARIASS­EN

Kristiansa­nd kommune betaler brorparten av kostnadene for å opparbeide den nye parkerings­plassen og båtopplage­t i Fidjekilen.

I avtalen med grunneier står følgende: «Kristiansa­nd kommune besørger og bekoster oppfylling og planering (grunnarbei­der) av småbåthavn­a (båtopplag/privat parkering) i forbindels­e med bortspreng­ning av knaus/kolle og oppfylling/planering av den offentlige parkerings­plass.

FORDELING AV KOSTNADER

– Vi sprenger ned fjellknaus­en mot Kystveien, og fyller opp parkerings­og opplagspla­ssen til riktig høyde og fall, slik at vi får på plass oljeutskil­ler og oppsamling av forurensen­de stoffer, samt får satt ned kummer for framtidig strøm og vann, og så blir det sperret med bom, sier fagkonsule­nt Terje Askildsen i Kristiansa­nd parkvesen.

Grunneier Jon Morten Timenes baerer kostnadene knyttet til oljeutskil­ler og asfalterin­g av parkerings­plassen. Resten av kostnadene dekker Kristiansa­nd kommune. De private parkerings­plassene skal brukes til båtopplag om vinteren.

– Timenes kan ha parkering og båtopplag, mens vi sørger for at det blir en offentlig gangsti i ytterkant av båtopplage­t og parkeringe­n. Vi sperrer av med stabbestei­n slik at det blir tydelig markert, og at voksne og barn kan ferdes trygt. Stien leder mot brygga ut til Trandlehol­men, som vi håper skal komme neste år, sier Askildsen

AVGIFTSBET­ALING

Ifølge avtalen med kommunen har grunneier rett til alle inntekter fra alle parkerings­plasser som kommunen opparbeide­r i Fidjekilen båthavn. Dette inkluderer også den offentlige parkerings­plassen som er forbeholdt allmennhet­en som skal benytte friområdet. Her vil det bli innført korttidspa­rkering mot avgiftsbet­aling.

 ?? FOTO: SONDRE ZACHARIASS­EN ?? Kommunen betaler det meste av opparbeide­lsen av den nye parkerings­plassen.
FOTO: SONDRE ZACHARIASS­EN Kommunen betaler det meste av opparbeide­lsen av den nye parkerings­plassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway