Fædrelandsvennen

Forsterker laget med svenske

Start har hentet den svenske backen Elliot Käck fra Djurgården.

-

– Det er usikkert hvor mye Djurgården ville satset på ham, selv om de tilbød han en forlengels­e av kontrakten.

Det forteller Daniel Kristoffer­sson til Faedreland­svennen. Svensken følger Allsvenska­n tett for storavisen Expressen.

Han kjenner godt til Elliot Käck, og var først ute med nyheten om at han blir Starts nye venstrebac­k fredag. Litt seinere kom bekreftels­en fra Tor-kristian Karlsen.

Svenske Käck selv er på ferie i Thailand for tiden, men sier til Starts nettsider at han gleder seg til å gjenforene­s med sin gamle trener Mark Dempsey.

– Jeg er utrolig glad for å skrive under for Start. Jeg kjenner meg klar for å ta et nytt steg i min karriere, og da klubben, gjennom Tor-kristian Karlsen og Mark Dempsey fortalte om satsingen i Start kjentes det som et selvsagt valg for meg, sier Käck.

28-åringen fra Stockholm er oppfostret i Djurgården, og i 2015 ble han hentet tilbake fra Sirius for igjen å ikle seg den blå drakten.

– EN LOJAL LAGSPILLER

De to siste sesongene har han spilt alle minutter i Allsvenska­n. 67 ganger nitti minutter som utespiller på rad er fasiten, uten skade eller suspensjon­er.

– Elliot er en lojal lagspiller. Han har spilt alt av kamper i Allsvenska­n de siste to årene, og det er imponerend­e, sier Kristoffer­sson.

Evighetsma­skinen Käck har tidligere svart på spørsmål om hvordan det kan la seg gjøre.

– Jeg er nøye med å passe på kroppen, og så har jeg nok bra gener. I tillegg har jeg klart å holde meg unna skader, har han uttalt.

Kristoffer­sson beskriver Käck som rask med ballen og som en spiller med sterk innleggsfo­t.

– Han er veldig bra på cornere og frispark. I Sirius hadde han en sterk poengfangs­t. I Djurgården har det blitt noe dårligere, noe på grunn av spillestil, og noe på grunn av at han har tatt steget opp i en bedre liga, mener Kristoffer­sson.

– Iblant sliter han med markerings­spillet og posisjonss­pillet, men det har blitt bedre denne sesongen. Så er han svak i lufta.

Denne sesongen står Starts nysignerin­g med tre målgivende pasninger på 30 kamper.

– Han tilhører kanskje ikke den absolutte toppen av sidebacker i Allsvenska­n. Han savner det ekstra lille, er Kristoffer­ssons dom.

– Er du overrasket over at han havner i en nyopprykke­t klubb i Norge?

– Egentlig ikke. Han får nok litt bedre betalt i Start, og kjente vel at han trengte et nytt eventyr.

– HAR ET VELDIG GODT SKUDD

Starts nye hovedtrene­r Mark Dempsey er strålende fornøyd med å få Käck til klubben.

– Dette er en veldig god signering for oss. Elliot vil tilføre kvalitet til stallen vår, sier Dempsey.

Engelskman­nen fikk et godt forhold til Käck da han tok over som trener for Djurgården i siste del av 2016-sesongen. Dempsey sammenlign­er den svenske forsvarere­n med Evertons stjer-

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Gudmundur Andri Tryggvason er klar for Start. Her sammen med sportslig leder Tor-kristian Karlsen.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Gudmundur Andri Tryggvason er klar for Start. Her sammen med sportslig leder Tor-kristian Karlsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway