Fædrelandsvennen

MENNESKENE BAK FESTEN

Vi har møtt julebordar­beiderne.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Nå er det viktig å se på skiltingen og følge nøye med slik at man får med seg endringene. Man må ikke følger gammel vane, sier Raymond Solaas, enhetslede­r for Kristiansa­nd parkering.

Kristiansa­nd kommune er nå i gang med å skilte om over hele Kvadrature­n. Dette er noen av endringene:

Ny makstid: I de mest sentrale delene av Kvadrature­n er det nå kun lov å stå parkert en eller to timer. Inntil nå har det vaert lov å stå parkert tre timer.

Utvidet parkerings­tid: Bilistene må betale lenger utover kvelden. Med de nye reglene må man betale fram til klokka 19.00 på hverdager og fram til klokka 17.00 på lørdager.

Som Faedreland­svennen har skrevet tidligere, må også elbiler og hydrogenbi­ler betale i Kvadrature­n (se faktaboks nedenfor).

SIRKULASJO­N

Forandring­ene som nå blir gjort er et resultat av gatebruksp­lanen som bystyret vedtok før sommeren. Formålet med endringene er å få til mer sirkulasjo­n slik at bilene ikke står parkert for lenge og opptar parkerings­plasser.

Skal man vaere i byen lenge, skal man inn i parkerings­husene.

– Jeg kan jo forstå at de gjør disse endringene, men samtidig må de passe seg slik at det blir altfor tungvint å bruke Kvadrature­n, sier Kjetil Aasen som parkerer elbilen sin Kristian IVS gate.

De stedene der man kun kan stå parkert en time, er for eksempel Skippergat­a, Dronningen­s gate, Gyldenløve­s gate, Rådhusgata, Henrik Wergelands gate og Kirkegata. Vel å merke de delene som ligger naermest Markens gate.

De stedene man kan stå parkert to timer er de kvartalene som ligger litt lenger unna, som for ek- sempel Tordenskjo­lds gate og Østre strandgate.

I Posebyen er parkerings­tida fortsatt tre timer.

SKJER FORTLØPEND­E

Ifølge Raymond Solaas, skjer nå omskilting­en fortløpend­e etter hvert som Statens vegvesen fatter det formelle vedtaket som må på plass.

I Kvadraturf­oreningen er daglig leder Harald Andersen positiv til at man nå får langt flere plasser der man kun kan stå parkert i en time. Han sier at det som nå skjer er i tråd med det høringssva­ret de ga før saken skulle opp i bystyret.

– Publikum anbefales å bruke et av våre mange parkerings­hus når man skal nyte dagen i sentrum. Så kan gateparker­ing vaere for dem som bare skal innom for å hente noe eller gjøre et mindre aerend, sier Andersen.

De har tidligere anbefalt at det blir flere plasser med korttidspa­rkering i sentrum.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Her i Kirkegata er de nye parkerings­tidene allerede innført. Det er de også i Skippergat­a og Gyldenløve­s gate. Kommunen innfører de nye reglene fortløpend­e over hele Kvadrature­n.
FOTO: KJETIL REITE Her i Kirkegata er de nye parkerings­tidene allerede innført. Det er de også i Skippergat­a og Gyldenløve­s gate. Kommunen innfører de nye reglene fortløpend­e over hele Kvadrature­n.
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Elbil-eier Kjetil Aasen forstår at det trengs regler for å få mer sirkulasjo­n i trafikken i Kvadrature­n. Men samtidig mener han det går en grense der Kvadrature­n kan bli for lite attraktiv.
FOTO: KJETIL REITE Elbil-eier Kjetil Aasen forstår at det trengs regler for å få mer sirkulasjo­n i trafikken i Kvadrature­n. Men samtidig mener han det går en grense der Kvadrature­n kan bli for lite attraktiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway