Fædrelandsvennen

Skal lede samarbeid mellom sju sørlandsko­mmuner

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Tidligere ordfører og stortingsr­epresentan­t Odd Omland (61) fra Kvinesdal blir daglig leder for Region Kristiansa­nd.

– En veldig spennende og interessan­t stilling, sier Omland til Faedreland­svennen.

Ansettelse­n skjer i styremøte for Region Kristiansa­nd 15. desember, men det er et enstemmig ansettelse­sutvalg med Ivelands ordfører Gro Anita Mykjåland (Sp) i spissen som går inn for å ansette Omland.

– Det er veldig hyggelig at innstillin­gen er enstemmig, sier Omland.

Region Kristiansa­nd er en ny organiseri­ng av det som tidligere het Knutepunkt Sørlandet, og er et samarbeid mellom de sju kommunene Kristiansa­nd, Søgne, Songdalen, Vennesla, Iveland, Lillesand og Birkenes.

I juni ble det vedtatt at samarbeide­t heretter skal legge mer vekt på politisk utvikling og påvirkning, og mindre på samordning av administra­tive prosesser.

POLITIKK OG LEDELSE

– Den nye organiseri­ngen innebaerer mer å støtte politisk ledelse i forhold til nasjonal påvirkning. Jeg har jo drevet med politikk og ledelse hele livet, så dette synes jeg er veldig interessan­t, sier Omland som har 30 ås erfaring fra ulike lederposis­joner ved Kvina verft og Flekkefjor­d slipp og maskinfabr­ikk.

Han var Ap-ordfører i Kvinesdal fra 2003 til 2013, og satt på Stortinget for Vest-agder Arbeiderpa­rti fra 2013 - 2017. Han var også leder for Listerråde­t fra 2007 til 2013.

– Dette blir jo også en slags gründervir­ksomhet der jeg får vaere med å bygge opp noe helt nytt, sier Omland.

– Men ettersom jeg ikke er formelt ansatt enda, vil jeg vente med å si for mye, legger han til.

Det var 18 personer som søkte stillingen og fem ble innkalt til intervju.

– Vi har hatt en veldig god prosess, sier Gro Anita Mykjåland til Faedreland­svennen.

– TYDELIGERE AGENDA

– Odd Omland har en veldig bred erfaring, stor politisk tyngde og god rolleforst­åelse. Det er en kombinasjo­n som gjør at vi tror han blir en god daglig leder, utdyper hun.

Veien videre for Region Kristiansa­nd skal nå meisles ut av Omland i fellesskap med styret, som består av ordførerne i de sju kommunene.

– Regionen er i endring, og vi ønsker å sette en tydeligere politisk agenda, sier Mykjåland.

– Det er ikke alltid like lett å bli hørt, og vi er ikke like synlige i Oslo og på Stortinget som vi ønsker. Jeg gleder med til at styret sammen med Odd skal forme en ny måte å jobbe på, sier hun.

STARTER 1. FEBRUAR

Omland starter i jobben 1. februar, og får arbeidspla­ss på Torvet samlokalis­ert med nyskapning­en Business Region Kristiansa­nd som skal drive med naeringsut­vikling.

Han skal bli boende i Kvinesdal, men vil også vurdere å skaffe seg en leilighet i Kristiansa­nd.

Blant søkerne til stillingen var også tidligere stortingsr­epresentan­t for Frp, Åse Michaelsen. Hun ble for få dager siden ansatt ved Universite­tet i Agder som cyber-koordinato­r for kritisk infrastruk­tur, sårbarhet og sikkerhet ved fakultetet for realfag og teknologi.

 ?? FOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN ?? Tidligere ordfører og stortingsr­epresentan­t Odd Omland fra Kvinesdal blir daglig leder for Region Kristiansa­nd.
FOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN Tidligere ordfører og stortingsr­epresentan­t Odd Omland fra Kvinesdal blir daglig leder for Region Kristiansa­nd.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway