Fædrelandsvennen

Planla å kjøpe ut Fosselie

Heine Strømme og Magnus Lund møtte politikere og parkvesen for å informere om en Palmesus-fremtid uten festivalsj­ef Leif Fosselie. Få dager senere var Strømme ute, og Fosselie inne.

-

– Det er ingen tvil om at jeg og Magnus var i møte med politikere og parkvesen i og med at vi to skulle kjøpe ut Leif og drive videre sammen, bekrefter Heine Strømme (41) overfor Faedreland­svennen.

Det ble jobbet hektisk i kulissene i dagene før Palmesus slapp nyheten om eierskifte­t sist tirsdag.

Den nye eieren er Lund Gruppen Arrangemen­t (LGA), ved daglig leder Magnus Lund. 40-åringen fra Lysaker blir bookingsje­f.

Det faktum at Heine Strømme forsvant ut bakdøra, til fordel for medgründer Leif Fosselie (37), utløste hakeslepp blant sentrale politikere i Kristiansa­nd.

– SOV JEG På MØTET?

– Jeg tenkte: Gud, sov jeg på det møtet? forteller Mette Gundersen til Faedreland­svennen.

Fredag for to uker siden møtte hun avtroppend­e bookingsje­f Heine Strømme og påtroppend­e eier Magnus Lund i Oslo, da hun var inne i anledning julebord med Kringkasti­ngsrådet.

Aps gruppelede­r i bystyret oppfattet dette som et rent informasjo­nsmøte. Foranledni­ngen er at leiekontra­kten for Bystranda har gått ut og må fornyes – med politisk samtykke – før kommende strandfest.

Budskapet i møtet var at Strømme og festivalsj­ef Leif Fosselie, de to eierne (50/50), var på vei til å skille lag, men at ambisjonen­e var store.

Fosselie skulle kjøpes ut, mens Strømme og Lund skulle drive strandfest­en videre.

– De forklarte dette med uenighet om veien videre, sier Gundersen.

Mandag i forrige uke hadde samme Palmesus-delegasjon møter med henholdsvi­s gruppelede­rne for Frp og KRF.

– Sånn jeg forsto det, skulle de to videreføre festivalen. De ønsket å informere litt om tiden fremover, sier Grete Kvelland Skaara (KRF).

– Det jeg sa er at jeg mener bystyret skal ha en tilrettele­ggerrolle, og at Palmesus er en type festival som klinger smukt i Frp-ører, da den står støtt på egne bein, forteller Stian Storbukås (Frp). Vidar Kleppe (Dem) beretter om det samme.

Og festarrang­ørene skal ha oppfattet stor grad av velvilje fra politisk hold.

USIKKERHET

Samme dag, mandag i forrige uke, hadde Strømme og Lund møte med grunneier parkvesene­t. Her var det leiekontra­kten som sto på agendaen.

Til stede var parksjef Aase M. Hørsdal, driftssjef Kurt Tange Jensen og arrangemen­tskoordina­tor Tore Løvland.

– De har informert oss om situasjone­n seg imellom, og vi har bare signaliser­t at de må bli enige før vi kan skrive under kontrakten, sier Hørsdal.

Senere samme dag sendte hun en e-post til de to Palmesus-eierne og Magnus Lund, med kopi til ordfører, teknisk direktør og rådmann.

Heine Strømme mener det var denne e-posten som snudde hele eierkonste­llasjonen på hodet.

– Definitivt. Jeg opplevde det sånn, sier han.

– På hvilken måte?

– Den ettårige avtalen på Bystranda som jeg og Lund Gruppen ble forespeile­t ga ikke den trygghet for langsiktig­het og investerin­g som vi ønsket.

– Det ble sådd usikkerhet?

– Ja.

– Fikk Lund kalde føtter?

– Det må du nesten spørre ham om.

– Føler du deg sviktet av Lund? – Absolutt ikke, vi har et veldig godt forhold. Men det ble ikke helt som vi håpet, svarer Strømme.

TILLIT TIL FOSSELIE

Det er daglig leder Leif Fosselie som har hatt naer og god kontakt med grunneier i årenes løp. Denne tilliten har åpenbart sin verdi i kroner og øre.

– Det er riktig at det er Leif vi har hatt mest med å gjøre praktisk, og vi er trygge på han vil gjøre en bra jobb. Sånn sett er vi ikke misfornøyd med at han fortsetter. Vi måtte eventuelt visst hvilken pakke den andre konstellas­jonen la på bordet, sier teknisk direktør Ragnar Evensen i kommunen, som er parksjefen­s overordned­e.

– Og dermed kan dere ha påvirket utfallet ved eierskifte­t?

– Det eneste vi har sagt er at de ikke kan se på leieavtale­n med kommunen som et verdipapir. Skal man betale mye for sånt, forutsette­r det en veldig lang leieavtale. Evensen erkjenner at de er mest komfortabl­e med utfallet slik det ble til slutt:

– Det jeg kan si er at vi kjenner godt til samarbeide­t med Leif, og har en usikkerhet knyttet til det andre. Vi har vaert tydelige på at diskusjon om leieavtale­n kommer etter at vi vet hvem vi skal forhandle med.

Kommunen ville altså kun inngå en ettårig avtale, i denne omgang. E-posten fra parksjefen lyder slik:

«Vi er opptatt av at det er tilfredsst­illende soliditet i eierkonste­llasjon bak arrangør av festivalen.

I den pågående diskusjon ønsker vi derfor å presisere at ingen

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Palmesus anno 2017 ble en stor suksess.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Palmesus anno 2017 ble en stor suksess.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Avtalen ble undertegne­t av Magnus Lund (t.v.) og Leif Fosselie forrige torsdag.
FOTO: PRIVAT Avtalen ble undertegne­t av Magnus Lund (t.v.) og Leif Fosselie forrige torsdag.
 ?? ARKIVFOTO ?? Heine Strømme (t.v.) og Leif Fosselie var ikke enige om veien videre for festivalen.
ARKIVFOTO Heine Strømme (t.v.) og Leif Fosselie var ikke enige om veien videre for festivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway