Fædrelandsvennen

Etterlyser flere isbaner

- FRANK VAN DER KLEI

Ja, vi skryter av at Kristiansa­nd er en storby og at idretten her har en toppkultur.

●●Når det gjelder skøyter er vel denne kulturen her på et sparebluss. Det finnes 47 innendørs isbaner her i landet. Oslo har 8, Lillehamme­r 3 og Stavanger 3, bare for å nevne noen av dem. I disse byene kan du gå på skøyter hele året, hvis du vil.

Før i tiden hadde vi Idda som var et veldig mye brukt uteområde, som ble holdt ved like med svaert enkle midler. Nå dukker det av og til her og der opp en aktiv vaktmester på en eller annen skole som vanner en grusbane til alles fornøyelse – og der er det stort sett slutt. I Kristiansa­nd har vi noe som heter Oddersjaa Skiog Skøyteklub­b, som er Norges nest eldste skiklubb som er stiftet i 1875. I dag driver de kun med langrenn, hopp og orienterin­g.

Da Idda forsvant sluknet også skøyteinte­ressen. Man måtte jo reise i lange baner for å trene, og det ble dyrt og slitsomt i lengden. Så ble «flerbruksh­allen» bygd og interessen var stor, men akk og ve, så skuffende! Hvor ble det av den delen av folket som bare ville kose seg litt på isen av og til?

Det sto mange i køen som krevde sitt: curling, ishockey m.m. I de fleste «storbyene» er det bygd flere ishaller, så både idrettsutø­vere og amatørene kan boltre seg gjennom hele året. Hva blir resultatet her i byen? Vi må nok belage oss på å skuffe en stripe på en eller annen tjønn i skogen i år også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway