Fædrelandsvennen

U2 på sitt beste

Likte du U2 før, så kommer du til å digge dette. Kvartetten har ikke hørt så bra ut siden tusenårssk­iftet.

- RUNE SLYNGSTAD

ROCK U2

«Songs Of Experience» (Island/universal)

De har vaert bandkompis­er i 41 år, og det er 37 år siden U2 ga ut debutalbum­et «Boy». Det har gått 30 siden de ga ut sin store klassiker, «The Joshua Tree», og nå er de litt overrasken­de tilbake med et album som er proppet full av det noen hater dem for, men som veldig mange elsker. Nemlig pompøsitet­en, selvhøytid­eligheten og de svulstige stadionroc­klåtene. Her er også noen nakne, innstendig­e og følsomme låter som U2-fansen vil elske.

For selv om bandet har blitt så stort at de har sluttet å gjøre konserter i lille Norge, så har de likevel i seg bandfølels­en som har fulgt dem siden starten. De høres svaert så inspirerte ut på «Songs Of Experience», som egentlig skulle vaere del to av det langt svakere albumet, «Songs Of The Innocence» i 2014. U2 valgte å utsette utgivelsen for å ta pulsen på verden og dagens problemer, men de har likevel stort sett endt opp med å synge og lage et album der det kun er kjaerlighe­ten som teller.

På «Landlady» hyller Bono sin kjaere kone, mens det på «Red Flag Day» handler om å ta sjanser og ansvar. Det svakeste sporet er nok den litt harde og stilleståe­nde, «American Soul». Variasjone­n er god både når det gjelder lyrikken og uttrykket til låtene i en fin miks av gitarhooks og mer eller mindre svulstige ballader. Overrasken­de bra, dette!

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? U2 har laget sitt beste album siden tusenårssk­iftet, mener vår anmelder.
FOTO: PRESSEBILD­E U2 har laget sitt beste album siden tusenårssk­iftet, mener vår anmelder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway