Fædrelandsvennen

Stor stemme med sterkt orkester

- RUNE SLYNGSTAD

KLASSISK JULEMUSIKK Kim Rysstad og London Philharmon­ic Orchestra

«Snøen laver ned» (X5 Music Group)

Kim Rysstad har laget et album med julemusikk sammen med selveste London Philharmon­ic Orchestra. Det låter til tider svaert så bra, men det halter litt her og der.

Det gjelder først og fremst på de mer lekne julesangen­e som «White Christmas», «Happy New Year» og «Little Drummer Boy» at dette høres litt uforløst ut. Baktungt og grått; det fins mange bedre versjoner av disse tre klassikern­e fra før. Da høres det langt bedre ut på «Stille natt» og «O Helga natt», selv om sistnevnte har blitt utgitt i en uslåelig versjon av Jussi Björling.

Kim Rysstad har en stemme som naermest er uimotståel­ig i sin prakt, fyldighet og varme. Kvederen fra Setesdal har sunget seg inn i mange hjerter før med låter som «Så vidunderli­g» og «Ein song er ein song», og det er bare å nyte hans tolkning av svenske «Det va då», som er høydepunkt­et på de ti låtene på «Snøen laver ned».

Albumtitte­len stammer fra Dum Dum Boys sin «Stjerneslu­dd», som Kurt Nilsen har gjort en bedre versjon av enn det Rysstad leverer her. Men dette er altså ikke en poppa jul, men en sterk og original vokalist sammen med et svaert symfoniork­ester. Det er bare å nyte det strykerne gjør, og samtidig bli imponert over den spesielle og flotte stemmen til Rysstad. Men noe hånd i hanske-prosjekt er dette kanskje ikke. Kvalitet? Ja! Men ikke like forførende hele veien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway